Hava Durumu

AK Parti'nin kongre süreci ve Erdoğan'ın küskünler mesajı

Yazının Giriş Tarihi: 25.08.2019 09:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.08.2019 09:01

Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde siyaset sahnesine 2001 yılında giren AK Parti, 17 yılı geride bıraktı. 3 Kasım 2002'de girdiği ilk seçimden bu yana tek başına iktidarda kalan ve Türk siyasi hayatına önemli bir damga vuran AK Parti'nin kuruluş yıldönümü bir hafta gecikmeli olarak ATO Congresium'da düzenlenen törenle kutlandı.
Bu tür toplantılara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları damgasını vurur. Önceki günkü kutlama töreni de Erdoğan'ın mesajlarıyla kamuoyunda yankı buldu.
18 yılın farklı mücadelelerle geçtiğini söyleyen Erdoğan'ın, 'Hafıza kayıtlarımızın içinde olanları da vakti geldiğinde milletimizle paylaşacağız" sözleri iktidarda bulundukları sürenin hiç de kolay geçmediği anlamını taşıyordu.

Konuşmasında Cumhur İttifakı ve Doğu Akdeniz'e yönelik önemli açıklamalar yapan Erdoğan yeni parti kurma hazırlıklarına yine sert çıktı:
'Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamisi şimdiye kadar okunmamıştır, şimdiden sonra da okunmayacaktır'
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken Erdoğan'dan önce mikrofonların karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin 7'nci Olağan Kongre süreciyle ilgili MKYK'nın aldığı kararı aktardı.
Erdoğan, 7 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacak kongre süreciyle ilgili partililere ve özellikle küskün olarak değerlendirilenlere mesajı ise anlamlıydı:
'Bizim en büyük gücümüz davamıza olan inancımız ve insan varlığımızdır. Partimize gönül vermiş herhangi bir kademede görev almış olanlardan başlayarak siyasete ve hizmete talip herkese bizim kapılarımız sonuna kadar açıktır ve açık kalacaktır'
Erdoğan, önümüzdeki aylarda başlatacakları büyük kongre süreçlerinin bu bakımdan fırsat olduğunu dile getirdi ve şöyle devam etti:
"Hedef şu; bütün bu saydığım yerlerde bizim için kanaat önderleri kimlerse bunları seçip, çıkarmak ve kadromuzu bu kanaat önderleriyle güçlendirmektir. Bunu hep beraber yapacağız. 'Ben şurada yoktum, ben burda yoktum' olmaktan öte, 'Burası filancaya layık', daha da ileri gidiyorum, kardeşlerim bize Ömerler lazım. İşte biz bu Ömerleri bulduğumuz zaman şunu bilesiniz ki şu anda geldiğimiz konumdan çok daha farklı bir konuma Allah'ın izniyle çıkacağız'
Ardından mevcut kadrolarla birlikte mahalle, ilçe, il ve genel merkez düzeyinde AK Parti çatısı altında hizmet etmek isteyen herkesi kongre sürecine aktif olarak katılmaya, demokrasi mücadelesinde yer almaya davet etti.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK MI?

Erdoğan'ın bu mesajları Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma hazırlıkları yaptığı bir dönemde AK Parti'deki bütünlüğü korumak ve çeşitli nedenlerle kenarda duranların yeniden AK Parti çatısına dönmeleri amacını taşıyor.
Halen Karadeniz, gezisini sürdüren Erdoğan'ın Davutoğlu'nun memleketi Konya ve Abdullah Gül'ün memleketi Kayseri'ye yapacağı ziyaretlerde de bu mesajlarını güçlendirmesi bekleniyor.
Asıl önemli beklenti ise kabine değişikliği konusunda. Erdoğan'ın değişiklik konusundaki adımı ne zaman atacağı merakla bekleniyor. Siyasi beklentilere göre, kabinede değişiklik olacak. Ancak bu küçük revizyon şeklinde mi gerçekleşecek yoksa önemli bakanların da yer aldığı geniş çaplı bir değişiklik mi olacak? Kararı Erdoğan verecek.

BURSA TAM KADRO ORADAYDI

AK Parti'nin Ankara'daki kuruluş yıldönümü törenlerine Bursa milletvekillerinin yanı sıra İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı.
Erdoğan'ın konuşmasının ardından Bursa ekibi Adalet, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanları ile görüşmeler yaptı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, geçtiğimiz günlerde bakan yardımcılıklarına atanan Bursa kökenli Zekeriya Birkan ve Uğurhan Kuş'la Bursa ekibinin yanına geldi.
Resepsiyonda, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin'in bıyık bırakması sohbet konusu oldu.
Dr.Esgin'in bıyığıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı 'Yakışmış devam et' yorumunu yaptı.
Kuruluş yıldönümü ile ilgili değerlendirme yapan Dr. Esgin, güçlü siyaset kararlılığıyla hizmete devam edeceklerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında da buna yönelik mesajlar verdiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.