Hava Durumu

ABD'li Müslüman belediye başkana Bursa'yı da sordular mı?

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2019 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2019 09:06

New Jersey eyaletinde 13 yıldır Prospect Park Belediye Başkanı olan 44 yaşındaki Mohamed Khairullah, 1980'de Suriye'den ABD'ye göç eden eski bir eğitimci. Göçmen başkan, New Jersey eyaletinin önde gelen seçilmiş Müslüman yetkililerinden biri olarak biliniyor.
Khairullah, geçen ağustos ayında 1 ila 10 yaş arası 4 çocuğu ve eşi ile birlikte Türkiye'de tatil yaptı. İstanbul ve Kocaeli'nin ardından ABD ziyaretinde tanıştığı AK Parti 26'ncı dönem Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'i ziyaret etmek üzere 1 Ağustos'ta Bursa'ya geldi.
Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen Khairullah, Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve dünyanın en geniş kubbe açıklığına sahip Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni ziyaret etti.
Müze Müdürü Orhan Mollasalih'in mihmandarlık yaptığı gezi sonrası Khairullah müze defterine, ziyaretten büyük zevk aldığını vurgulayarak, 'Allah güzel insanların ülkesi Türkiye'yi korusun' yazdı.

Buraya kadar her şey normal. Başkanın keyfini kaçıran gelişmelerle ilgili haber ise önceki gece geldi. Müze müdürü Mollasalih'in uyarısı üzerine haberi bulup okuduk.
Khairullah, tatil dönüşü, New York JFK Havaalanı'nda Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) görevlileri tarafından eşi ve çocuklarının yanında 3 saat sorgulanmış. Müslüman kimliğinden dolayı bu sorgulamaya tabi tutulduğunu söyleyen Başkan Khairullah'a mezun olduğu okullardan, tatilini geçirdiği Türkiye'de nereleri ziyaret ettiği ve herhangi bir terörist ile buluşup buluşmadığı sorularına muhatap olan başkanın cep telefonuna da el konulmuş.
Havaalanında maruz kaldığı uygulamayı yasaların ihlali ve hakaret olarak değerlendiren başkana acaba Bursa gezisini sordular mı diye merak ediyoruz.
İşin esprisi bir yana Türkiye ile ilgili konularda demokrasi havarisi kesilen bir ülkenin kendi vatandaşına Müslüman kimliği nedeniyle bu tür davranışta bulunması gerçekten düşündürücü...

VEKİLDEN MUŞ'TA TAZİYE ZİYARETİ

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde terör örgütünün sivillere yönelik saldırısında ormanda çalışmaya giden 7 vatandaşın şehit olması tüm Türkiye'de üzüntü ve tepkiye neden oldu.
Meclis'in tatile girmesinden sonra hem Bursa hem de memleketinin bulunduğu Doğu ve Güneydoğu'da ziyaretlerini sürdüren AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, hain saldırıda şehit olan Sinan Diğer için Muş Merkez Yeşilce Mahallesi'nde kurulan taziye evini ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulundu.
Ziyaretini sosyal medyadan 'Kulp'ta hayatını kaybeden sivillere bir kez daha Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum' sözleriyle paylaşan Müfit Aydın, 9 Eylül'de de Mardin'in Ömerli ilçesinde yine terörist saldırısı sonucu şehit düşen korucu Evren Başçı'nın ailesini de ziyaret etmişti.

AKTAŞ'A SİVAS'TAN CAN DOSTU HEDİYESİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve başladıktan sonra İnegöl'de başlattığı 'Bereket Sofrası' etkinliğini Bursa'da sürdürüyor.
Geçen yıl yapılan Bereket Sofrası etkinliğinde taksi sürücüsü Öncel Özdemir'le tanışan Aktaş, onunla bir süre sohbet etti. Özdemir, Aktaş'a memleketine giderse bir kangal köpeği getirip hediye edeceğini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Sivas'a giden Özdemir ailesi, minik bir kangalla döndü. Öncel Özdemir, kızı Ayşenaz Özdemir ile birlikte Aktaş'ı makamında ziyaret ederek minik köpeği başkana teslim etti.
Ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Aktaş,'Miniklerimizin hayvan sevgisi bizlere umut veriyor. Ayşenaz'ın bize emanet ettiği can dostuna gözümüz gibi bakacağız' sözleriyle sevincini dile getirdi.

'YEREL YÖNETİMLER' BAŞLIYOR

Bursa'nın yerelden dünyaya ulaşan sesi ASTV'de yeni yayın dönemi yarın başlıyor.
Zengin içeriklerle Bursalıların karşısına çıkan ASTV'nin yeni yayın döneminde her cuma günü saat 20.30'da yayınlanacak 'Yerel Yönetimler' programıyla sizlerle birlikte olacağım.
Gündem ve konuklar elbette ki Bursa olacak. Bursa'nın yerel yöneticileriyle kentin tüm sorunlarının ele alınacağı programı kaçırmayın. Bu hafta sürpriz bir konukla sizlerle birlikte olacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.