Hava Durumu

8 yaşında hayal etti, ilk kadın başkan oldu

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2019 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2019 07:53

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş- adamları Derneği'nin (DOSABSİAD) 17'nci Genel Kurulu'nda Nilüfer Çevikel başkan seçildi. 32 yıllık geçmişe sahip derneğin ilk kadın başkanı olan Çevikel'in konuşmasını dinlerken İngiliz yazar James Allen'in 'Büyük hayaller kurun. Neyi hayal edersen o olursun' sözleri aklıma geldi.
8 yaşında defterine, o zamanlar babası tekstil işinde bile değilken tekstilci olacağını yazan Çevikel, hayallerini gerçekleştirmek için uzun yıllar emek harcadı. Bugün dev bir tekstil şirketi sahibi olan Çevikel, 20 yıl sivil toplum kuruluşlarının her kademesinde görev aldıktan sonra başkanlık koltuğuna oturmayı başardı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi deyip geçmeyin Türkiye'nin dördüncü büyük OSB'si. 484 hektarlık alanda kurulan OSB'de yüzde 68'i tekstil, yüzde 22'si otomotiv sektöründe faaliyet gösteren 548 firma yer alıyor. 45 bin kişiyi istihdam eden bu firmaların yıllık ihracat miktarı ise 4,2 milyar dolar.
Böylesine bir yapının sivil toplum kuruluşu başkanı olmak kolay değil. Konuşmasına, sanayiciler ve işadamlarının sorunlarının, dertlerinin çözümlenmesiyle ilgili her türlü gayreti göstereceği mesajını vererek başlayan Çevikel, önümüzdeki 3 yıllık dönemde yapacağı çalışmaların yol haritasının ipuçlarını da verdi.
Çevikel'e göre, yapay zeka; geleceğin yalnızca ticaretinin değil aynı zamanda üretiminin de belirleyicisi olacak. Bu nedenle Türkiye'nin gerçek gündemi yenilikçilik, dijitalleşme ve verimlilik konuları her zaman ön planda tutulmalı. Ve en önemlisi de bu unsurlar bir üretim üssü olan DOSAB'ın felsefesi haline gelmeli. Orta ve uzun vadede hedef, sanayide dijital bir kültür yaratmak olmalı.
Bu noktada Çevikel yönetimindeki DOSABSİAD, önümüzdeki dönemde bir anda oluşmayacak dijital kültürün hazırlıkları için önemli çalışmalara imza atacak.
Genel kurulla ilgili iki önemli notun da altını çizmek gerekiyor. Birincisi bayrağı Çevikel'e devreden İbrahim Öztürk, 2 yıllık süre içinde çok önemli çalışmalara imza attı.
İkincisi ise ilk kadın başkanını seçen DOSABSİAD, tüzüğünde de değişiklik yaparak, ismindeki 'işadamları' ibaresini 'iş insanlarına' dönüştürdü.

AKTAŞ'TAN 'KIRMIZI ÇİZGİYE KADAR' DESTEK SÖZÜ

DOSABSİAD'ın genel kurulu sanayici ve iş insanlarının yanı sıra kent yöneticilerini de buluşturdu. AK Parti Milletvekilleri Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman genel kurula katıldı. Özen, 'kadının elinin değdiği her yer güzelleşir' sözleriyle Çevikel'e destek verirken, Gözgeç ise böylesine bir kuruluşun ilk kez kadın başkan seçmesinden gurur duyduğunu söyledi. Dün ilk meclis toplantısı olmasına rağmen zaman ayırarak DOSABİSAD'ın genel kuruluna katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, iş insanlarına adeta açık çek verdi. Seçim taahhütlerinden olan DOSAB, Nilüfer ve Bursa OSB'nin çevre yolu bağlantılarının en kısa sürede yapılacağını açıklayan Aktaş'ın şu sözleri genel kurulda büyük alkış aldı:
'Bursa'nın sanayisi, ihracatı, sosyal ve kültürel hayatının bir adım daha öne geçmesi adına kanun çerçevesinde ne destek varsa sonuna kadar kırmızı çizgiye kadar zorlayacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın'

BURKAY: BU KURSTAN SONRA İŞ BULAMAZSA FABRİKAMA ALIRIM

Bursa'daki iş dünyasının çatı kuruluşu olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da toplantıda yaptığı konuşmada DOSAB'a verdikleri önemin altını çizdi.
Gerçekten de BTSO'nun BUTEKOM, Model Fabrika, Enerji Verimliliği Merkezi, MESYEB, BUTGEM ve Mutfak Akademi gibi önemli yatırımları DOSAB bünyesinde yer alıyor. Burkay'ın verdiği bilgiye göre, 137 milyona ulaşan yatırımlar önümüzdeki dönemde mükemmeliyet merkezleriyle devam edecek.
Konuşmasında, politikacılar ve sivil toplum yöneticilerinin en çok karşılaştıkları talebin iş olduğuna dikkat çekti. Eğitimli iş gücü konusunda yaptıkları yatırımlarla iddialı olduğunu söyleyen Burkay, BUTGEM konusunda şu iddialı sözleri söyledi: 'İş talebi gelince, hemen öneride bulunuyorum. BUTGEM'e yolla işi garanti. İş bulamazsa ben fabrikama alırım' Burkay'ın bu kadar iddialı olmasının altında BUTGEM kurslarına katılanların yüzde 95'inin iş sahibi olması yatıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.