Hava Durumu

Yeni kırk merdivenlerimiz ve Atatürk Stadı

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2019 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2019 08:14

Eskiden "Kırk merdiven" deyince Atatürk Stadı'nın karşısındaki akla gelirdi ve önemli maçları oradan seyretmenin de zevki bir başka olurdu.
Biz foto muhabirleri de Atatürk Stadı'nda 1960'lı 70'li yıllarda seyirci rekoru kırıldıkça, kırk merdivenlere çıkıp tribünleri gösteren genel çekimler yapardık.
Şimdi ise Yalova Yolu'nda 11 tane birden kırk merdivenimiz oldu ama etrafta bu defa maç seyredecek, fotoğraf çekecek bir stat yok.
Sadece alttan geçen arabalar, otobüsler, TIR'lar var. Üstten egzoz gazı emisyon ölçümü yapacak ciğerlerimizi de unutmamak lazım.
Yalova Yolu'nda halen inşaatı devam eden Kent Meydanı-Terminal arasındaki T2 Tramvay Hattı'ndan bahsediyorum.
2015'te sözleşme imzaladıktan sonra Belediye Başkanı Altepe, 1.5 yılda tamamlanmasını hedeflediklerini söylemişti. Bugün ise ne zaman tamamlanacağı belli değil.
T2 hattında 11 tane kırk merdiven var. Yani istasyon ve üstgeçit. 40 merdiven çıkışlı, 40 merdiven inişli. Ben sadece, bizim gazete ile AS Merkez arasındaki üstgeçitten bahsedeceğim. İnşaatın başladığından beri karşıya gidiş gelişlerde bir kazaya kurban gitmeden, kırmızı ışıkta bile 120 ile geçen arabaların altında kalmadan, bizim önümüzdeki üst geçitin açıldığına şükrediyoruz.
Hayatta kalmak da bir kâr.

Ancak, işin başından beri büyük tepki çeken bu projedeki gerçekleri, kırk merdivenlere çıkınca daha iyi anlıyoruz.
Ne gerek vardı, 3 tane vagon için ortaya uçak pisti gibi tren yolu koyup Yalova yolunu bölük pörçük yapmaya?
Ne gerek vardı, milleti 40 merdiven çıkarıp 40 merdiven indirmeye? Neden alt geçit yapmadınız da, üstte yeni demir madeni yatakları yarattınız?
Gerçekten yazık oldu bu yola.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.