Hava Durumu

Konya'da patlaması ilginç oldu

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2019 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2019 08:31

Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk'un kulüp kongresinde, yayıncı kuruluş ile ilgili yaptığı konuşma doğrusu gündeme bomba gibi düştü.
Piyasalardaki krizin Süper Lig yayıncı kuruluşunu da vuracağı belliydi ama, gizlenmeye çalışılan bu durumun Konya'da patlaması ilginç oldu. Başkan Kulluk'un kongre konuşmasındaki o bölüm şöyle:
"Kulüpler Birliği'nden gelen yazıda '18 Haziran'da toplantı var' deniliyor. Toplantının gündemi, yayıncı kuruluşun ödeme talebini görüşmek üzere. Şu an yayıncı kuruluş çıkmak istiyor. Federasyona diyor ki 'Ben satış yapamıyorum, zarar ediyorum', ve bir hesap çıkarmışlar, Türkiye Futbol Federasyonu'na verdiği teminatı yakarsa zararı daha az oluyor, devam ederse zararı daha çok oluyor. Belki öyle bir gün gelecek ki o gelirler de gelmeyecek, iş daha da kötüye gidecek. En büyük gelirimiz yayıncı kuruluş, onlar da çıkmak istiyor. Bu, diğer kulüpler için de geçerli. İşte Bursaspor örneği. 400 milyon lira borçla küme düştü. Bizim borçlarımız ise çevrilebilir durumda"


Bunun ardından Digiturk'tan, "Ödemeler aksaksız yapılmıştır" açıklaması geldi ama, bu açıklamanın sonunda,"Anlaşma kapsamındaki bazı ticari hususlar hakkında TFF'den doğal ve makul taleplerde bulunulmaktadır. Digiturk öncelikli gördüğü bu hususlar üzerinde TFF ile birlikte çalışmaya devam ederek, Türk futboluna hem ulusal hem de uluslararası alanda katkı sunmaya devam etme kararlılığındadır" denilmesi, işlerin karışabileceği sinyallerini verdi.
Kulüpler zaten zor durumdaydı, şimdi çok daha büyük zorluklar ile karşılaşacağı kesin gibi.
Biz düştük ama, Süper Lig'in belli ki tadı iyice kaçacak.

İMAMOĞLU'NDAN GERÇEKLER

Seçilmesine rağmen mazbatası elinden alınmış İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir'e bir kez daha gönderme yaptı ve önceki dönemlerde yaşanan gerçeklere bir kez daha parmak bastı.
Türk futbolunda devamlı tenkit konusu olan Başakşehir'i kastederek ısrarla söylediği, "İstanbulumuzun güzide 3 kulübü varken yeni bir futbol kulübü kurayım, buna paralar ihaleler, sponsorluklar aktarayım gibi bir derdimiz olamaz" sözleri doğrusu alkışlanacak cinsten.
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş bu işten mağdur olmalarına rağmen, nedense yıllarca ses yükseltme, itiraz etme gibi bir eylem içine giremediler. Kendi paraları döndü dolaştı bir şekilde kendilerine karşı kullanıldı. Bu 3 kulüp mali kriz içinde boğuşurken, Başakşehir rahat bir yolculuk yapma imkanı buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.