Hava Durumu

İş bitmiştir artık

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2015 07:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2015 07:02
Balıkesirsporlular “Daha alınacak 33 puan var” diyor ama, bence 2.bir Erciyes mucizesini göstermeleri mümkün değil.
Erciyes geçen sezon müthiş bir çıkış ile kurtardı ancak 23. haftada 22 puanları vardı. Balıkesirspor’un ise puanı 15.
Barajı 38-39 dersek daha 24 puan toplamaları gerekiyor. 23 haftada 15 puan alabilen bir takımın, kalan 11 haftada 23-24 puan daha toplaması (hele bu kadro ile) imkansız.
Bu nedenle iş bitmiştir artık.
Böyle bir tablo içinde Bursaspor’un rakibi küçümsemeden Balıkesir’e karşı farklı galibiyetlerine devam etmesi ve yeni bir çıkış yakalaması kadar doğal bir şey olamaz. Yani “Gidişat iyi değil” görünümünü terse çevirecek önemli bir fırsat bu Balıkesir maçı.

PARA İÇİN BİRBİRLERİNİ YERLER

Süper Lig yayın ihalesinin Kulüpler Birliği Vakfı tarafından yapılması konusunda mutabakata varılması “Tarihi karar” diye yorumlanıyor ama bu ku-lüpler para için bu defa da birbirlerini yerler, bunu kimse düşünmüyor.
Futbolumuzun kalitesi ortada. gösterilen ilgi de ortada. Onun için Vakfın, ihale rakamını çok daha yukarlara çekmesi zordan daha zor. Burada esas konu, TFF’nin ihale üzerinden aldığı 40-50 milyon dolar. Vakıf bu parayı da kurtarmak istiyor. Ancak burada önemli bir sorunun ortaya çıkacağı gün gibi ortada.
Diyelim ki, Süper Lig AŞ kuruldu, ihaleyi yaptı paraları topladı.
Borç içinde yüzen, geliri fazlalaştıkça borcu da katlanan ve devamlı olarak TFF kapısında gelecek sezonların parasını tırtıklamak için takla atan kulüpler bu defa aynı şeyi Süper Lig AŞ kapısında yapmayacaklar mı?
Hele hele şampiyonluk veya kümede kalmayı ilgilendiren maçlarda, taraflar paraya sıkışıp birbirlerine avuç açma pozisyonuna düşerlerse, ortaya çıkan durum için “Etik” kelimesi kullanılabilir mi? 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.