Hava Durumu

Hibrit geldi kavga bitti

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2017 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 07:57

Yeni Stat'ta bilhassa kış aylarındaki bozuk zemin nedeni ile eski ve yeni çim sorumluları arasındaki söz düellosu ve karşılıklı suçlamalar sonunda tedavülden kalktı.
Çünkü hibrit çim çalışmaları başladı, yeni sezonda sorunsuz bir zemin için de ilk adım atıldı.
Yeni Stat'ta birçok eksiklik ve aksamalar var ama en önemlisi olan zemin işinin halledilmesi gayet doğal olarak Bursaspor ile birlikte bütün takımları da sevindirecek cinsten.
Merak ettim;
Hibrit çim ihalesini alan Belçika Desso firmasının Türkiye Distribütörü FBK'dan Fevzi Kuvvetli beye sordum,"Eski zemin kaldırıldığına göre, sıkıntı neydi?" diye.
Kuvvetli'nin cevabı ise şöyle oldu:
"Kötü toprağa çim ekimi yapılmış. Kök aşağıya gitmediğinden çabuk kalkmalar meydana gelmiş. Zeminde 20-40 cm arasındaki suyu geçirmeyen bu kötü tabaka kaldırıldı. Yeni bir zemine hibrit çim serilecek. Temmuz sonu veya en geç ağustosun 5'i gibi çalışmalar biter ve zemin hazır hale gelir"
Dünyanın önde gelen birçok stadında uzun süredir kullanılan hibrit çim, doğal çimin sentetik liflerle birleşiminden meydana geliyor.
Çim kopmaları olmadığından da 4 mevsim kullanılabiliyor.
Sonuçta o kötü görünüm, pozisyon dahi bozan veya yaratan, sakatlanmalara yol açan o tepeler ve çukurlardan kurtuluyoruz.
Şimdi sıra geldi o kötü görünümlü takımdan da kurtulmaya.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.