Hava Durumu

"Büyük paralar hakemleri bozdu"

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2017 04:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 04:54

İstanbul Medyası'nda henüz yok ama, İzmir Yeniasir'da önemli bir haber var.
Türk futbol camiasının ünlü isimleri İzmir'de bir cafede bir araya gelip sohbet etmişler, sorunları tartışmışlar.
İşte burada Erman Toroğlu'dan hakemlerle ilgili bomba gibi bir teşhis ve eleştiri gelmiş.
"Para hakemleri bozdu" demiş Toroğlu.
Mehmet Topal'a olan güveni nedeni ile ekranda oldukça zor durumlara düşen Toroğlu, bu ilginç ve yerinde sözleri ile vaziyeti tekrar toparlayacak gibi.
Malum, hakem hataları daha önceleri hiç yaşanmamış bir şekilde yükselişe geçti. Her hafta, "Göz göre göre bu da olur mu?" cinsinden saç baş yolduruyor.
Futbolcusu yetişmiyormuş gibi, hakemler de üstüne tuz biber ekti.

FIFA kokartlı eski futbol hakemi ve spor yorumcusu Erman Toroğlu'nun, cafe sohbetinde ama TFF'ye de ders olabilecek sözleri ise şöyle:
"Para hakemleri bozdu. Paranın bir anda artması hakemleri bozdu. Kademe kademe artsaydı belki daha iyi olurdu. Her şeyi kontrolsüz yapıyoruz. Hiç parası olmayan adama bir anda para verirsen şaşırır. Amerika'da milli piyango'da büyük ikramiyeyi 20 senede veriyorlar adama. Bizde eline veriyorlar hemen parayı. Milli piyangodan çıkanların yüzde 80-90'ı perişan durumda kalıyorlar sonra da. Hakemlerin durumu da bu. Bir anda büyük paralar verdiler, duman oldu hakemler. Hakemlere eğitim meğitim verelim diyorlar. Hakemlik eğitimle olmaz, hakemlik kişilikle olur. Daha doğrusu hakem olunmaz hakem doğulur. Birincisi kişilikli adam bulacaksın, ikincisi her hakem 'Bu benim son maçım' diyerek sahaya çıkacak. Yapabiliyorlar mı, yapamazlar. O zaman da hakem olamazlar. Hakem hata yapabilir, hakem penaltıyı göremeyebilir. Hakeme kişilik vereceksin, aşağıdan seçerken düzgün seçeceksin. Türkiye'deki hakemlerde güven yok. İnsanlar üzerinde güveni kaybettiler. O yüzden her hataları büyük olay oluyor"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.