Hava Durumu

"Al sana penaltı" ama

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2018 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2018 08:00

Evet, Bursaspor'da kaçan galibiyetin adı Bülent Yıldırım değil maalesef Aytaç oldu.
2.yarıda Tunay'ın ceza sahası içine çevirdiği topun rakibin eline çarpıp yön değiştirmesinde VAR'a gitmemekte ısrar eden Bülent Yılıdırım, yaptığı bu büyük hatayı uzatma dakikalarında telafi etme yoluna gitti ama, bu defa da verilen penaltıyı Aytaç Kara kullanamadı.
Avucunun içine giren galibiyeti kaçırmaktır bunun adı.
İlk pozisyon nedeni ile büyük tepki gören Bülent Yıldırım'ın, uzatmaların sonunda Mina'nın Umut Nayir mücadelesinde VAR'a gitmesi ile bu defa tartışmalı da olsa penaltıyı kafasına koyduğu belliydi. Sonuçta istenen karar 2 aşamadan sonra da gelse, elde edilmişti.
"Al sana penaltı" der gibi.
Burada önemli olan, Bursaspor için büyük önem taşıyan galibiyetin kapılarını açacak isimdi.
Aytaç Kara'nın daha önceki Muslera olayı, bu maçta da Fabian'dan dönen topu boş kaleye vuramaması nedeni ile penaltıyı atmaması ve Samet Aybaba'nın, Latovlevici kararı vermesi gerekirdi. Rumen futbolcunun bitirici sol ayağı avantajını penaltıda da kullanmamak büyük hata idi.
Bir de ilk yarı var.
Son anda bir Umut'un getirip, diğer Umut'un nefis röveşatası ile ağlara giden "Duble Umut golü" ortalığı ayağa kaldırdı tamam da, 45.dakikaya kadar sahada yokları oynayan Malatya'nın bu zaafından faydalanamamak üstüne etkili gidememek de Bursaspor için bir kayıptı. Sadık'ın yokluğu ile dengesini kaybeden rakip savunmanın devamlı top kayıplarını değerlendirememenin acısını 2.yarıda çekti Bursaspor.
Sonuçta, 2018'e Bursa'da 3-0 lık Başakşehir yenilgisi ile başlayan Timsah, 1-1'lik Malatya beraberliği ile yılı bitirmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.