Hava Durumu

Zaman konuşma zamanı

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2016 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 07:28
Her tehdit, bir fırsat doğurur. Bu her alanda geçerliliğini koruyan bir tespittir. Demokrasimizi tehdit eden, ülkemizin itibarını zedeleyen bu darbe girişiminin ardından ne fırsatı çıkabilir, diyebilirsiniz.
Bu haince darbe girişiminin ardından cumartesi günü TBMM’de yıllardır özlemini duyduğumuz bir olay yaşandı.
Mecliste grubu bulunan 4 parti, iktidarı muhalefetiyle birlikte ortak bir bildiri yayınlayarak girişimi lanetledi. Genel başkanlar ve grup başkanı düzeyinde yapılan konuşmalarda olumlu mesajlar verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partileri genel başkanlarını arayıp, teşekkür etti.
İşte fırsat bu. Uzun süredir konuşmayan, hatta cenazelerde bile el sıkışmayan liderlerin en azından konuşmaya başlamaları için bir fırsat bu.
Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede ötekileştirilmiş bir grubu alıp iktidar yaptı. Eşit konuma getirdi. Ama bu süreç büyük bir kutuplaşmayı getirdi. 
Şimdi zaman uzlaşma diyemeyeceğim ama en azından öncesinde konuşma zamanı. 
Görev liderlerde.

Ders çıkarmak

Yaşadığımız bu olumsuzluklardan ciddi anlamda ders çıkarmalıyız. Bu olaydaki tüm zaaflar tek tek ortaya     çıkarılıp, masaya yatırılmalıdır. 
Gerek siyasi, gerek idari, gerek istihbarati, gerekse diğer alanlardaki tüm zaaflarımız bir bir tespit edilmeli ve bir an önce bu zayıf alanlar bir an önce en iyi biçimde  iyileştirilmelidir.

İşini doğru yapmak

Bu yaşadığımız günlerde herkese çok büyük görevler düşmekte. Ülkemizin geleceği, daha sağlıklı bir demokrasi ve sağlıklı bir hukuk devleti inşa etmek için herkese düşen görevler var.
Bana ne bu devletin işi denmemeli. İlk yapılması gereken herkesin yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışmasıdır. Özünde herkes işi ve görevi ne olursa olsun onu en iyi şekilde yaptığında ülkesi için en doğru şeyi yapmış olacaktır.
Asla bana ne denmemeli ve kişisel çıkar peşinde koşulmamalıdır. Bu ülke hepimizindir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.