Hava Durumu

Uludağ İçecek 4.0

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2018 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2018 08:10

Genel bağlamda bir endüstriyel kuruluşun kalite göstergelerinden biri de sürdürülebilirliğidir. Bu noktada Uludağ İçecek 1930 yılından beri Bursa sanayisinin içinde yer alarak bu sınavı başarı ile geçmiştir.
Dün Uludağ İçecek'in İnegöl Yenice ve ardından da Orhaneli yolundaki Çaybaşı fabrikasındaydık.
Burada Yenice fabrikasında bundan 3 yıl önce kurulan ve 16 Kasım 2017 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından akredite edilen Uludağ İçecek Ar Ge merkezini ve fabrikayı gezdik.
450 metrekarelik alanda, 31 Ar Ge personelinin çalıştığı ve de 10 milyon liraya mal olan merkez, Türkiye'de meşrubat sanayi içinde kurulan ilk Ar Ge merkezi unvanını taşıyor.
Merkez ürün geliştirme ve ambalaj ile ilgili çalışmalar yapılırken, Enstrümantal Analiz Laboratuvarı'nda da hem hammadde, hem de bitmiş ürünle ilgili araştırmalar yapılıyor.
Uludağ İçecek fabrikalarında dünyada ilk kez Almanya'da Uludağ İçecek için imal edilmiş olan Aseptik gazlı koruyucusuz doldurma sistemi de 1.5 yıl önce devreye alındı. Tam otomasyona sahip fabrika kentimizdeki Endütri 4.0 için bir model.
Bizlere dünkü gezimizde Uludağ İçecek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, Uludağ İçecek Genel Müdürü Mete Öz, Uludağ İçecek Üretim ve Teknik Genel Müdür Yardımcısı Tuncay İşmar, Uludağ İçecek Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Murat Zengin, Ar Ge Müdürü Tuğba Şimşek, Operasyon Müdürü Levent Dal ile Ceylin Erbak ve Nuri Cem Erbak eşlik ettiler.

Uludağ İçecek üzerine

1930 yılından beri meşrubat sanayiinde yerini alan Uludağ İçecek, bugün "Su, Maden Suyu, Aromalı ve Meyveli Madensuyu, Meyveli İçecekler, Gazlı içecekler, Enerji içeceği ve Madensuyu kökenli kozmetik ürün yüz ve cilt spreyleri" ile 7 kategoride, 55 çeşitli ürünle ulusal ve uluslararası pazarda yer bulmaktadır.
Bünyesinde 1125 eleman istihdam eden bu kuruluşumuz 40 ülkeye yaptığı ihracat ile sektörünün ihracat birincisidir. Firma bu ülkelerin bazılarına yerel lezzetlerine uygun 12 farklı ürün de ihraç etmektedir.
Uludağ İçecek, sektöründe öncülüğünü yaptığı Uludağ Limonata (yüzde 65 pazar payı alarak) ve meyvesulu madensuyunda da lider konumundadır.
2017 verilerine göre 600 milyon lira ciro yapan Uludağ İçecek, 308 milyon litrelik üretiminin yüzde 18'ini ihraç etmektedir.
Bu yerli ve milli kuruluşumuz ile gurur duymamak elde değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.