Hava Durumu

Senfoni Mızıkacıları

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2019 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 08:01

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası bünyesindeki 4 sanatçı 2015 yılında senfoniden bağımsız olarak, dışarıdan da bir organizatör ve aranjör ile birlikte bir gönüllü oluşuma imza attılar.
Onların amacı "Ülkemizde çocuklar arasında kültüre, sanata, eğitime, bilgiye ve mutluluğa erişimde fırsat eşitliği yaratılmasına destek olmak." üzerine kuruluydu.
Böylece ortaya Senfoni Mızıkacıları çıktı. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları Zeynep Soyberk (Keman), Pınar Dalaysel Balcı (Keman), Şirin Hasanova (Viyola), Burç Balcı (Çello ve Anlatıcı) ile Aybige Kalıpçı (Organizatör ve Anlatıcı) ve Rasim Paşaoğlu (Aranjör) isimlerinden oluşuyor, Senfoni Mızıkacıları.
3 yılda 6000'in üzerinde çocuğa ulaşan bu girişimimiz, 2018 Sivilay Kente Katkı Ödülleri kapsamında da ödüle değer bulundu.
Bundan sonraki hedefleri ise, gönüllü ekipleri artırarak ülkemizin farklı bölgelerinden, tüm çocuklardan gelen talepleri karşılayabilecek bir kapasiteye kavuşmak.
Onlar eskilerin "Durumdan vazife çıkarmak" deyişiyle Birleşmiş Milletler Çoçuk Hakları Sözleşmesi, 31. maddesinden vazife çıkarmışlar. Madde şöyle:
"Taraf devletler çocuğun dinlenme, boş zaman değerlendirme, oynama ve yaşına uygun eğlence (etkinliklerinde) bulunma ve kültürel ve sanatsal yaşama serbestçe katılma hakkını tanırlar. Taraf Devletler, çocuğun kültürel ve sanatsal yaşama tam olarak katılma hakkını saygı duyarak tanırlar ve özendirirler ve çocuklar için, boş zamanı değerlendirmeye, dinlenmeye, sanata ve kültüre ilişkin (etkinlikler) konusunda uygun ve eşit fırsatların sağlanmasını teşvik ederler."
Bugün Senfoni Mızıkacıları, TRT 3'te saat 21.00'de "Gençlere" programına konuk olacaklar.
Ben bu değerli 6 insanı emek koydukları bu çok önemli gönüllü uğraşlarında kutluyorum. Yolları açık olsun. Biz de onların yanlarında olalım.

BUSİAD' DA MALİ KURUL

TÜSİAD'dan sonra ülkemizde kurulan ikinci SİAD olan BUSİAD'ın mali genel kurulu geçtiğimiz cumartesi günü BUSİADEVİ'nde yapıldı.
1978 yılında rahmetli Doğan Ersöz başkanlığında kurulan BUSİAD halen 7 farklı sektörde faaliyet gösteren, 132 'si kurumsal , 137 'si şahıs üyesi olmak üzere, kayıtlı 269 (250 asil üye, 18 fahri üye, 1 onur üyesi) üyesi bulunmaktadır.
2017 yılı sonu itibarı ile üyelerine ait şirket sayısı 1000 civarında olup, istihdam edilen kişi sayısı 100 bine yakındır. Bu şirketlerin yıllık ihracatları toplamı, 10 milyar Amerikan Doları, yıllık ciroları ise 25 milyar Amerikan Doları'nı geçmektedir.
Yaklaşık 8 yıldır üyesi olmaktan gurur duyduğum bu dernekte 10 yılı aşkın bir süre 3 başkan ve onların yönetimlerine danışmanlık yaptım.
Cumartesi günü üye sıfatı ile katıldığım genel kurulda İbrahim Yaşar'ın başkanlığında, Ayhan Korgavuş'un başkan yardımcılığında ve benim yazmanlığımdan oluşan divan kurulunda görev aldım.
Geçmiş dönem başkanlarından Mehmet Arif Özer ve Günal Baylan'ın da katıldığı genel kurulda derneğin ismi Bursa Sanayici ve İşinsanları Derneği olarak değiştirildi. Ayrıca mevcut yönetim de ibra edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.