Hava Durumu

Özer Matlı ve Bursa Ticaret Borsası

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2019 09:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2019 09:16

Bursa Ticaret Borsası, Bursa Zahire Borsası adı altında 1 Eylül 1924 tarihinde Değirmenci Halil Ali Paşazade İbrahim Bey başkanlığındaki bir kurucular kurulu tarafından kuruldu. Borsamız bu yıl 95. yılını kutlamakta.
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ve yönetim kurulu üyeleri İbrahim Özhan, Hikmet Bosut, Hakan Kırmızıay, İlker Birgül, Tolga Çevikel dün Bursa basını ile buluştu. Almira Otel Osmanlı Meydanı'ndaki bu toplantıda birçok yeni şey öğrendik.
Toplantı Bursa Borsası Başkanı Özer Matlı'nın kısa hoş geldiniz konuşması ve tanışmanın ardından ilgililerin yaptığı sunumlarla devam etti. Matlı konuşmasının başında Barış Pınarı harekatındaki şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve ordumuza başarılar dileyerek başladı. Kısaca borsayı anlatıp, tek tek gelen basın mensupları ile el sıkıştı.
Matlı'nın konuşmasının ardından ilk olarak TOBB Odalar Müdürü Volkan Tufan'ın TOBB'u ve faaliyetlerini anlatan sunumu ile etkinliğin sunum bölümü başladı. Daha sonra da Bursa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Fehmi Yıldız'ın BTB'nin faaliyetlerini anlatan sunumu ile devam etti.
Son olarak da Bursa Ticaret Borsası Danışmanı Can Aydoğan, Bursa Ticaret Borsası'nın hayata geçirdiği ve geçireceği projeleri anlattı.
Sunumlar boyunca Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı zaman zaman araya girerek anlatılan konunun detayları hakkında bizi bilgilendirdi.
Öncelikle ev sahibi Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı'ya bir teşekkürüm var. Bu teşekkür nazik ev sahipliğinin dışında realist ve rasyonel bir bakış açısı ile bizlere hitap ettiği ve de olup, biteni bu perspektif ile yorumladığı için. Bu konu ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu konu. Hayal ekip, hayal kırıklığı biçmek yerine gerçeklerle yüzleşmek, gerçekleri paylaşmak büyük önem taşımakta.
Bizde ise çoğunlukla mikrofonu eline alan kişiyi dinlediğinizde Cumhurbaşkanı veya bakan konuşuyormuş, her şeyi de o konuşan kişi yapıyormuş gibi bir algıya sahip oluyoruz. Bu konuşmalarda genelde Amerika yeniden keşfedilip, ülkemiz uçuruluyor, bir türlü ayaklarımız yere değmiyor.
Özer Matlı yönetimi ile birlikte ülkemizde 40. sırada bulunan Bursa Ticaret Borsası kısa sürede 14. sıraya kadar yükseldi. Üye sayısı ise yönetimin üstün performansı ile 3 kat artırıldı. Ayrıca, Bursa Ticaret Borsası, Avrupa Borsalar Birliği'ne üye olan ilk ve tek borsamız oldu.
Bu arada Bursa Ticaret Borsası önemli bir girişime imza attı. 2024 yılında yapılacak olan Avrupa Tahıl Günleri'nde ev sahipliği yapmak için başvuruda bulundu. Bu önümüzdeki birkaç gün içinde bu etkinliğin nerede yapılacağı Viyana'daki toplantıda belli olacak. Adaylar arasında İtalya, Fransa gibi önemli adaylar da var. Bu konu ile ilgili olarak Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Avusturya'da çalışmalarını sürdürüyor.
Evet, Bursa Ticaret Borsası'na başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.