Hava Durumu

Nilüfer ve Açı Değişimi

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 04:55
Nilüfer Belediyesi  bünyesinde Açı Değişimi Tiyatro Atölyesi düzenledi. Bu atölyede özel eğitim öğretmenleri, drama liderleri, tiyatrocular ve engelli yakınlarına yönelik dezavantajlı bireylerle tiyatro yapabilmenin detayları aktarıldı.
Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen ve iki gün süren atölye çalışmasında Tiyatro Pedagogu Hülya Karcı bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.



Tiyatro Pedagogu Hülya Karcı, atölye çalışmasında eğitimlerde ilk olarak “Engellilerle tiyatro çalışması yapılabilir mi?” sorusundan yola çıktıklarını belirterek  “Bu çalışmayı daha önce Almanya’da gerçekleştirdik. Orada engelliler tiyatro grubu kurduk. Farklı engel gruplarından bireyler ile ailelerinin katıldığı 40 kişilik bir oyun ortaya koyduk.  Almanya’da büyük ilgi gördü. Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde de aynı çalışmayı yapmak istedik. Burada öğrendikleriyle engellilerle tiyatro sergileyebilirler” şeklinde konuştu. 
Atölyenin sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. 

İş dünyası ve üretim

Ekonomimizin gelişmesi noktasındaki tek çıkış bilindiği gibi üretmek. Yeraltı kaynakları sınırlı olan ülkemiz Avrupa’nın en kaliteli  üretim merkezlerinden biri.
Darbe girişimi ile özellikle ülkemize yatırım yapmayı düşünen yabancı yatırımcıların kafalarında soru işaretleri oluştu.
Bunu yıkmamızın yolu kaliteli üretime devam etmek.

Otomotivde İran fırsatı



Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) “İran İslam Cumhuriyeti Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirdi.
“Uluslararası Oyuncular için Orta Doğu Pazarı’ndaki Fırsatlar”  ve “İran Binek ve Ticari Araç Stratejik Pazar Araştırması” başlığıyla iki ayrı sunum gerçekleştiren Mubarak Moosa, İran’ın uluslararası yatırımcılara oldukça açık bir ülke olduğunu ve 16 ülkeyle doğrudan bağlantısı bulunduğunu söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.