Hava Durumu

Nasuh Mahruki ve BUSİAD

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2016 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 04:53
BUSİAD, yeni geleneksel etkinliği “Perşembe Söyleşileri” startını ünlü dağcı, yazar ve fotoğrafçı Nasuh Mahruki işe verdi
Nasuh Mahruki, katılımcılara “Kendi Everest’inize Tırmanın” isimli bir sunum gerçekleştirdi. Everest Dağı’na tırmanan ilk Türk dağcı olma unvanına da sahip olan Mahruki, üniversite yıllarından bu yana içinde olduğu yüksek irtifa dağcılık sporundan, gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerden ve başta AKUT olmak üzere hayata geçirdiği projelerden edindiği tecrübeleri, hayat dersi şeklinde katılımcılarla paylaştı. 



İnsanı sadece bugüne dek yaptıklarıyla değil, önüne uygun koşullar sunulduğunda yapma kapasitesiyle yani içindeki gizli potansiyele göre de değerlendirmek gerektiğinin altını çizen Nasuh Mahruki, “Her şeyin başı insan. Her şey insanla başlıyor, insanla bitiyor ve insanla anlam kazanıyor. Dünyadaki en değerli şey insandır ve insan sonsuz olasılıklara sahip bir potansiyeldir. Önemli olan bu dinamik potansiyelin farkına vararak bunu performansa dönüştürebilmektir” diye konuştu.

Yıldırım ve geri dönüşüm

Yıldırım’ı geri dönüşüm ve atık yönetimi konusunda yaptığı çalışmalarla Avrupa şehri konumuna yükselttiklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Doğal kaynakları doğru kullanarak gelecek nesillere yaşanabilir, temiz ve yeşil bir Yıldırım bırakacağız” dedi. 
Geri dönüşüm ve atık yönetimi kapsamında yaptığı çalışmalarla Avrupa standartlarını hedefleyen Yıldırım Belediyesi, sürdürülebilir çevre politikası ile Türkiye’de örnek olma hedefinde.

Timsal Karabekir ve BUÇAD



BUÇAD’ın “Fark Yaratan Sohbetler” organizasyonunun konuğu Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir oldu. 
Programın açılış konuşmasını yapan BUÇAD Başak Yeğin Biçer, 2014 Temmuz ayında düşünceler ve görünmeyen farklılıklar üzerinde değerlerin güçlü ve etkin olduğu bir toplumun oluşmasına destek olmak niyetiyle kurulduklarını belirtti.
Timsal Karabekir ise Kazım Karabekir’in hayatını anlattı. O süreç içinde hem asker, hem TBMM üyesi olarak yaptıklarını dile getirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.