Hava Durumu

Karabıyık ve sözleşmeli öğretmenlik

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2016 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2016 04:52
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündemdeki sözleşmeli öğretmen alımı konusunda bir basın açıklaması yaptı. 
“8 Ağustos 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı 15.000 sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili süreci başlatmış oldu. Bu uygulama çeşitli sakıncaları da beraberinde getirecektir” diyen Lale Karabıyık şunları söyledi:



“Liyakatın önemini kötü örneklerle anladığımız şu süreçte KPSS’yi bertaraf eder nitelikte, kariyer ve liyakat ilkelerini hiçe sayan sözlü sınav uygulaması ve bu sınava ilişkin bağlı hükümlerin, Anayasal eşitlik ilkesine de aykırı olduğu görüşündeyim. Sözleşmeli öğretmenlik, öğretmenler arasındaki çalışma barışını da bozabilir. Daha önce denenmiş ancak çeşitli sakıncalar yaratmış olan sözleşmeli öğretmenlik sistemine neden tekrar dönüldüğünü anlamak mümkün değildir.  Liyakat esasına dayalı kadrolu atamalar yapılmalıdır.”
Bu önemli bir konu. Bunun sakıncalarının neler olabileceğini daha yeni yaşadık.

İrgil ve kapatılan üniversiteler

15 Temmuz darbe girişimi ardından kapatılan üniversitelerin 65 bin öğrencisi, binlerce akademisyeni ve çalışanının ne olacağı ile ilgili detaylı açıklama Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP’li Ceyhun İrgil’den geldi.
Ceyhun İrgil önceki gün sosyal paylaşım hesabından bu konu ile ilgili uzun bir açıklamada bulundu. 

Astro Fest 2016

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde Uludağ’da gerçekleştirilecek Astro-Fest 2016, dün ikinci bölgedeki Boff Otel’de başladı.
Etkinlikte NASA'dan, CERN'den, JAXA'dan, Utrecht Üniversitesi'nden, ODTÜ'den, Boğaziçi Üniversitesi'nden,Türkiye Astronomi Derneği'nden ve TÜBİTAK'tan gelen konuklarla gerçekleşecek olan astronomi söyleşileri yapılacak. Ayrıca gece teleskopla çeşitli çalışmalar yapılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.