Hava Durumu

İstanbul Efendisi’ne buyurun

Yazının Giriş Tarihi: 03.10.2016 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 07:17
Yurttaşlık bilincine sahip birbirine karşı sorumlu olan toplum uygar toplum olarak tanımlanır. Dayanışması olmayan, birbirine karşı sorumluluğunu bilmeyen insanlar ise adeta güruhtur. Kültürel gelişmeyi sağlayan etkenlerden biri de tiyatrodur.  Tiyatro sanatsal yaratıyı en etkin biçimde topluma aktaran araçtır.
Kentimizin sanat ve kültür alanındaki önemli bir değeri olan Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Vefik Paşa sahnesinde 2016-2017 tiyatro sezonu bu önemli eserle başlıyor. Oyunun prömiyeri saat 20.00’de.
İstanbul’un dönemsel bir portresinin çizilmeye çalışıldığı oyun yaklaşık üç saat süreli. İstanbul Efendisi, 1914 yılında Musahipzade Celal tarafından kaleme alındı. Türk tiyatrosu klasikleri arasında sayılan eser, etnik unsurlar içermekle de ayrı bir özelliğe sahiptir.
Bir “İstanbul Efendisi” olan Savleti Efendi, kızı Esma’yı evlendirmek amacıyla bir damat adayı arayışına girer. Ancak gerek yöntemleri, gerekse Esma’ya aşık olan Safi Çelebi’nin çabaları karşısındaki tutumu, olayları traji-komik bir hale getirecektir.
Oyunun yönetmeni Baki Erdi Mamikoğlu.
Bursa Devlet Tiyatromuzun tüm emekçilerine iyi bir sezon diliyorum.

Bursa OSB ve minik itfaiyeciler


İtfaiyecilik Haftası nedeniyle Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) İtfaiyesi, Karapınar İlköğretim Okulu, Çınar Çocuk Akademisi ile Coats Kreşi öğrencilerini ağırladı.
Minik öğrencilerin Bursa OSB İtfaiyesi’ne gerçekleştirdikleri ziyarette, İSG Sağlık ve İftaiye Takım Lideri Arif Özçelebi tarafından, çocuklara, tehlikeli durumlarda kendilerini nasıl koruyacakları ve ne tür önlemler almaları gerektiği konularında bilgiler verdi.


Dünya Mimarlık Haftası


Her yıl ekim ayının ilk pazartesi ile başlayan hafta Dünya Mimarlık Haftası olarak kutlanır. Bugün bu hafta başladı. Mimarlar Odası Bursa Şubesi, “2016 Dünya Mimarlık Haftası”nda bir dizi etkinliğe imza atacak.
Bu kapsamda ilk olarak bugün saat 10.00’da Atatürk anıtına çelenk sunulup, saygı duruşunda bulunulduktan sonra basın mensuplarına açıklama yapılacak.
Kentimizdeki tüm mimarların haftasını Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek nezdinde  kutluyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.