Hava Durumu

İlk 250’de Tofaş birinci

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2016 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 07:21
BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyeleri dün düzenledikleri basın toplantısı ile 2015 yılı itibarıyla  Bursa’daki  ilk 250 firmayı açıkladılar.
BTSO’nun 19 yıldır geleneksel olarak sürdürdüğü bu etkinliğe basın mensupları büyük ilgi gösterdi. BTSO’nun Altıparmak’taki binasında yapılan toplantı sonrası BTSO Başkanı İbrahim Burkay sorulan soruları yanıtladı.
Açıklanan verilere göre  birinci sırada Tofaş, ikinci sırada Oyak Renault ve üçüncü sırada Bosch bulunmakta.  Tepedeki üç firma Katma Değer, Öz Sermaye, Net Aktifler, İhracat , İstihdam Sayısı ve Üretim satışlardaki  sıralamalarda kendi aralarında yerlerini değiştirirken; sadece Aunde Teknik, Dönem Kârı’nda üçüncü sırada bu şirketlerin arasına girebildi.
Bu üç firmayı CLK Elektrik, Borçelik, Sütaş, Aknur Döviz, Bursa Eczacılar Kooperatifi, Türk Prysmian ve Özdilek takip ediyor.
Evet, ilk 250 şirket içinde yer alan tüm şirketlerimizi kutluyorum. Önümüzdeki yıl daha başarılı bir dönem diliyorum.

İsmail Kuş, Tebriz’deydi


BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş geçtiğimiz hafta sonu İran’daydı.
İran’ın Tebriz kentinde Nahçıvan bölgesinde çok büyük Serbest Bölge yapıldı. 51 bin hektarlık bu büyük bölgede ülkemizdeki Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri incelemelerde bulundu. 
İsmail Kuş bölgenin Azerbaycan ve Ermenistan sınırında olduğunu anımsatarak, potansiyeli yüksek yatırım yapılacak bir bölge değerlendirmesinde bulundu.

Geçici tarım işçileri


Bursa Tabip Odası geçici tarım işçileri ile ilgili Mustafakemalpaşa, Karacabey ve Yenişehir’de çeşitli inclemelerde bulundu. Bu çalışmalara CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da katıldı.
Bugün Tabip Odası’nda saat 12.30’da  bu incelemelerin sonuçları paylaşılacak.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.