Hava Durumu

Emin Balkan ve İYİ Parti

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2018 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2018 08:25

Prof. Dr Emin Balkan, Bursa'nın çok yakından tanıdığı bir isim. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerahisi bölümünde öğretim üyesiydi.
Emin Balkan, Bursa'da doğdu. İlkokulu Emek İlkokulu'nda, Ortaokul ve Liseyi Yıldırım Beyazıt Lisesi'nde bitirdi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra , Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı 'nda uzmanlığını yaptı. Ardından yandal yaparak Çocuk Ürolojisi Uzmanı oldu.
Bal Göç'te önemli projelere imza attı. Yönetiminde yer aldığı Turhan Gençoğlu' ndan sonra 2000-2011 yılları arasında Bal-Göç Genel Başkanlığı bayrağını taşıdı. Daha sonra bayrağı 2011'de Prof. Dr. Yüksel Özkan'a devretti.
Şimdi Prof.Dr.Emin Balkan, İYİ Parti'den Bursa Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığı için üniversiteden istifa ederek yola çıktı.
Emin Hoca, şu anda büyük bir hızla İYİ Parti teşkilatlarını geziyor. Teşkilatlarla tanışıyor. Ve laf aramızda beklediği ilgiden daha büyüğünü gördüğü için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kendisine gösterilen teveccühten çok mutlu.
Eğer bu göreve layık görülürse, elinden gelen her şeyi yapacağını dile getiren İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Prof.Dr.Emin Balkan, "Bir yola çıktık. Amacımız doğup, büyüdüğümüz bu kentte hizmet etmek. Allah bizleri mahcup etmesin." diyor.

BARBARA'NIN DOĞUMU VE BİR PROJE

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü "12 Bölgede, 12 Kadın Yazar, 12 Kadın Yönetmen Projesi" isimli bir projeyi hayata geçiriyor.
Bu proje kapsamında 6 kadın yazarın ilk kez sahnelenecek oyunları, Aralık 11-15 arası Ankara'da 6 ayrı sahnede ve diğer 6 kadın yazarın ilk kez sahneye konulacak oyunları da şubat ayında yine Ankara'da 6 sahnede tiyatroseverlerle buluşacak..
Bu proje kapsamında Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı Barbara'nın Doğumu adlı oyun; dün akşam Ankara Devlet Tiyatrosu Küçük Tiyatro Sahnesi'nde perde açtı. Oyun son olarak cumartesi akşamı sahne alacak.
Bursa Devlet Tiyatrosu, İstanbul, Erzurum, Diyarbakır, Antalya ve Konya Devlet Tiyatroları ile birlikte Ankara'daki ilk buluşmadaydı.
Oyunda bir Alman askeriyle Polonyalı bir kadının aşkından doğan Barbara'nın ve onu büyüten teyzesi Olga'nın, savaş sonrası yalnızlık, yoksulluk ve umutsuzlukla sarılı dünyalarında bir yaşam kurma çabaları anlatılıyor.
Bu oyunda Arzu Tan Bayraktutan, Ufuk Şener ,Melike Ergüzen, Ege Seçkiner, Nurettin Örük, Öykü Esendemir, Gizem Türköz, Adnan Tunalı ve Kağan Şenbaş Yaman rol alıyor.
Oyunun dekor tasarımını Selim Cinisli'ye, kostüm tasarımı Özge Akarsu'ya, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait. Müzikler Burçak Çöllü'nün, görsel tasarım ise Defne Sesin Okay Fırat'ın imzasını taşıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.