Hava Durumu

Eğitim ve yine eğitim

Yazının Giriş Tarihi: 08.09.2016 06:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 06:57
İnsanı diğer canlılardan ayıran temel özellik düşünebilme yeteneğidir. İnsan çevresindeki tüm algıları beynindeki akıl süzgecinden geçirerek çeşitli paradigmalara sahip olur. Dünya görüşü adını verdiğimiz bu değerler zinciri insanın bir birey olarak içinde yaşadığı topluma uyum sağlamasını, bir bağlamda sosyalleşmesini sağlar.
Aklın kullanılmadığı durumlarda insanlar içgüdüleri ve duyguları ile hareket eder. Bu da tarafsızlıktan uzak bir durum olduğu için irrasyonel yani akıldışıdır. 
Akıldışı durumlarla yapılan hareket ve eylemler insana, ailesine, çevresine  ve içinde yaşadığı topluma zarar verir. Burada temel sorun insanın eğitim düzeyi veya eğitim seviyesi dediğimiz diplomalar bütününün varlığı veya yokluğu değildir. Burada temel sorun eğitim düzeyi ve diplomalar bütünü ne olursa olsun insanın rasyonel yani akılcı davranış sergilemesi, eylemlerini akıl üzerine kurgulamasıdır.
Bu yukarıdaki savın en temel kanıtı, dünya çapındaki en üst düzey eğitim zincirlerinin içinden geçmiş generallerin, kurmay subayların, subayların, akademi dünyasında profesör, doçent, doktor unvanı almış onca insanın akıl tutulması, aklı kiraya vermesi veya başka isimlendirmelerle özünde akıldışı davranış sergileyebilmeleridir.
Sonuçta bu ülkemize 15 Temmuz darbe girişimi adı altında kara bir leke bırakmış ve de şehitlerimiz, gazilerimiz olmuş, ülkemizin yurtdışındaki itibarını zedelemiş, devletin ve tüm kurumlarının yurtiçindeki güvenirliliğini  adeta ayaklar altına almıştır. 
Bu acı deneyim bize çağdaş, laik, bilime dayalı bir eğitim sisteminin içine dogma katıldığında tehlikenin ne oranda büyük olabileceğini göstermiştir
Aklın yolu olan objektif bakışa sahip olmanın tek yolu çağdaş, laik ve bilime dayalı bir eğitim sistemidir.

Altepe’den Çelik’e

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’e Bursa’da gerçekleştirilen yerli üretim faaliyetlerini anlattı.
Bakan Yardımcısı Çelik ile Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasındaki makamında görüşen Başkan Altepe, Bursa’nın değerlerinden ve üretime katkısından bahsetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.