Hava Durumu

Eğitim ve bilim üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2016 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 04:50
Mevcut durum göstermiştir ki sorun eğitim sistemimizdir. Bir cemaate bağlılığı olan koca koca rütbelere sahip insanların verdiği emirler ve o emirleri uygulayan insanların neler yapabileceği ortaya çıkmıştır.
Dini referanslar üzerine kurulu, biata dayalı bir sistem içinde yetiştirilmiş insanlar adeta canlı bombalar konumuna gelmiştir. Sivil halka ateş açılmış, TBMM bombalanmış, Cumhurbaşkanı’na suikasta girilmiş, bu ülkeye yapılabilecek kötülüklerin en büyüğü yapılmıştır.
Bu işin temelinde dini referansların olması ne acıdır. İnsanların Allah ve onun kitabının dışında bir şeyler araması, birilerine biat etmesi, birilerini peygamber ve onun ötesinde bir ulu kişi gibi görmesi  akıl tutulmasıdır.
Bunun  nedeni aldıkları eğitimdir. Bir kişiye bağlılık onların zihinlerini ve akıllarını bir kenara bırakmış, sorgulamayan, analitik düşünmeyen bakışları ile verilen her emri uygulamışlardır.
Çözüm bilime dayalı, sorgulayan nesiller yetiştirmektir. Sarılmamız gereken çağdaşlık ve bilimdir.
Allah insana akıl vermiştir. Bunu sorgulaması ve düşünmesi için vermiştir. Sürekli bir üst akla ihtiyaç duymak, düşünmeden, sorgulamadan biat kültürü ile hareket etmek Allah’ın verdiği aklı kullanmamaktır.
Allah ile insanın arasına artık girmeyelim. 
Çağdaş, bilime dayalı ve laik bir eğitim bu ülkenin önünü açacaktır.

Sistemi yap boz yapmak

Adının önünde milli olan eğitim sistemimiz yıllar boyunca siyasilerin oyuncağı olmuştur. Sadece son 15 yıl içinde 20 kez eğitim sistemimiz değiştirilmiştir. Bunun öncesinde de sürekli eğitim sistemi ile uğraşılmıştır.
Gelinen nokta ortadadır. 
Dünyanın hiçbir ülkesinde eğitim sistemi bu şekilde oyuncak haline getirilmemiştir.

İnsanlardaki soru işareti

Şu anda FETÖ/PDY kadroları süratle tasfiye ediliyor. Şimdi aklı selim sahibi herkesin belleğinde bir soru var. O soru da bu insanların yerine kim gelecek?
İşte bu noktada devletimiz büyük bir sınav verecektir. Bu cemaat darbeciydi, onları attık, onların yerine şu iyi tarikatın mensuplarını koyduk denirse, bir şey değişmemiş olacaktır.
Lütfen devletin kadrolarını o görevlere layık liyakat sahibi insanlarla dolduralım.
Bizi kurtaracak budur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.