Hava Durumu

Demirel ve trenin akademik boyutu

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2016 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 04:52
Kemal Demirel, 22. ve 23. dönem CHP Bursa milletvekili. Aynı zamanda da hepinizin bildiği gibi hayatını Bursa’ya tren getirmeye adamış bir kişi. Bunun için düzenlemiş olduğu sayısız  etkinlik ile çeşitli dönemlerde medyanın gündeminde de yer alan bir isimdi.
Geçenlerde Kemal Demirel başkanlığını yaptığı Demiryolu Sevdalıları Derneği yöneticileri ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti. 



Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ulcay’a bir dilekçe veren Kemal Demirel, beraberindekilerle birlikte Bursa’da Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde bir Raylı Sistemler Bölümü açılması talebinde bulundu.
Bu konuyu değerlendiren Uludağ Üniveristesi Rektörü Prof.Dr.Yusuf Ulcay da önümüzdeki 2017-2018 eğitim yılından itibaren Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Raylı Sistemler Yüksek Lisans programı başlatacaklarını dile getirerek bu konuda YÖK nezdindeki yazışmaların başlatılacağını da sözlerine ekledi.
Kemal Demirel ve arkadaşlarına bu konudaki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Trene binmek dileğiyle.

Büyükşehir yetenek arıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği bölümleri, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çocuk koroları ile Çalgıcı Mektebi’ne katılmak isteyenlere sınav açıyor.
Sanatçı adayların yetenek sınavıyla katılacağı eğitimlerde 30 Eylül Cuma gününe kadar ön kayıt yaptırabilecek, 1 Ekim Cumartesi günü de kesin kayıt için sınava girecekler. 

İrgil’den YÖK açıklaması



Kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencileri için kayıtlar başladı. Öğrenciler kayıt ve sonrasına ilişkin YÖK’ün açıklamalarıyla üniversitelerin açıklamalarının birbirini tutmadığından şikayet ederken, sürecin başından beri mağduriyetlerin takipçisi olan CHP Bursa Milletvekili  ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Dr. Ceyhun İrgil’den kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencileri başlayan kayıtlar konusunda açıklama geldi. 
YÖK ile gece gündüz görüşerek her sorunlu konuya dair bilgi aldığını belirten İrgil; “Öğrenci arkadaşlar kulaktan duyma bilgilere ya da üniversitelerin söylemlerine değil, YÖK’ün resmi açıklamalarını dikkate alsın” dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.