Hava Durumu

Değiştirmek ve değişmek üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2017 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2017 08:04

Öğretmenler Günü'nü dün herkes bir biçimde kutladı. İktidarından, muhalefetine bu ülkede bulunan herkes eğitim sistemimizden şikayet ediyor. Onlarca yıldır, sistem bir türlü kurulmadı.
Son 40 yılımıza bir göz attığımızda özünde bir sistem kurulması değil, adeta sistem kurulmaması için mücadele edildiğine tanık oluyoruz. Veya bir başka gözle baktığınızda sistem kurmakla görevli insanların veya onları yönetenlerin ehil eller olmadığını görüyoruz.
Eğitim dediğiniz olgu özünde dünyanın en değerli varlığı olan insanı inşa etmeye yönelik bir dizi eylemler sürecidir. Bu konu o derecede önemlidir ki inşa ettiğiniz o insanlar, kuşaklar boyu gelecekte içinde yaşadığınız ülkeyi inşa edeceklerdir.
Herkes bu konuda kendine göre bir şeyler yapıyor. Özünde bir şeyleri değiştirmeye çalışıyorlar. Bir şeyleri değiştirmek ve o alanda bir değişim yaşatmak için yola çıktığınızda ilk yapmanız gereken değişim kendinizi değiştirmektir. Olaya bakışınız ve genelde düşünce sisteminiz değişmediği sürece aynı sonuçları almaya devam edersiniz. Einstein'in dediği gibi aynı yöntemlerle ilerleyerek, farklı sonuçlar almayı beklemenin adını biliyorsunuz.
Bakın yalan söylemeye başladığınızda başkalarını kandırdığınızı düşünürsünüz, halbuki ilk kandırdığınız kendinizdir. Sonra yalanlarınıza inanır ve yalan, olmayan gerçeği yaşamaya başlarsınız.
Değişmekle başlayıp, değiştirmeye uzanan yolculuk sarp virajlarla doludur. Burada yola çıkılan insanlar bu değiştirmenin gerekliliğine inanmadığı sürece, havanda su dövmeye devam ederseniz. Bu sadece sizi bağlamaz. Çünkü yaptığınız her şey sadece sizi değil, bu ülkeyi ve ülkenin geleceğini de bağlar.

Masallar canlanıyor

2017 yılında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri tarafından düzenlenen "Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri" yarışmasında, Bursa'dan BEBKA Teknik Destek Programı kapsamında alınan eğitim sonucu hazırlanan Masallar Canlanıyor projesi 3.'lük ödülü aldı.
"Eğitimde Teknoloji Kullanımında İyi Örnekler Yarışması" sonucunda Seçici Kurul tarafından ilk 20 proje arasına girerek halkoyuna sunulan proje, Türkiye genelinde yapılan halkoylamasında da öğretmen ve öğrencilerin oylarıyla üçüncülük ödülü almaya hak kazandı.

Orhan Kemal işçilerle

Orhan Kemal, Bursa'da işçilerle buluştu. Nilüfer Belediyesi'nin 2017 Yılının Yazarı Orhan Kemal etkinlikleri kapsamında gerçekleşen çalışmada fabrika işçileri, Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Doç Dr. Alpaslan Türkkan, yazarın Ekmek Kavgası kitabından öyküler dinledi.
Bu etkinlik Penguen Gıda ile Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (KSİAD) bağlı fabrikalarda çalışan işçilere, yönelik gerçekleşti.
Hikaye okumalarının ardından işçilere, Orhan Kemal'in Ekmek Kavgası kitabı hediye edildi. Ayrıca Prof. Dr. Kayıhan Pala, işçilere çalışma yaşamının temel özelliklerine ilişkin bilgiler de verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.