Hava Durumu

CLK ve BUSKİ işbirliği

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2016 00:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 00:48
Bursa’da elektrik kullanımını sağladığımız CLK Uludağ Elektrik ile suyumuzu kullandığımız BUSKİ ortak bir çalışma başlattı. Bu çalışma kapsamında elektrik ve su tüketicileri tüm abonelik işlemlerini bir tek noktadan yapabilecekler.
Bu ortak projenin pilot uygulamasına Görükle’de başlandı.
Bildiğiniz gibi CLK Uludağ Elektrik Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da faaliyet gösteren bir kuruluş. Abonelerinin yüzde 50’sini Bursa’daki elektrik tüketicileri oluşturuyor. CLK bünyesinde 70 müşteri işlem merkezi oluşturdu. Bunlar adeta şık bir banka şubesi gibi.



Dün CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytaç ile sohbet ediyorduk. Sohbet sırasında bu konuda şunları söyledi:
“BUSKİ ile başlattığımız ortak projenin ilk pilot uygulamasını Görükle’de başlattık. Bu uygulama çok ilgi gördü. Vatandaşlarımız su ve elektrik ile ilgili tüm abonelik işlemlerini tek noktadan yapabiliyor. Ayrıca, on line uygulamalar ile ilgili de yoğun olarak çalışıyoruz. Bu hizmetimiz de yakında.”

TÜİK medya verileri

TÜİK verilerine göre gazete ve dergi sayısı, 2015 yılında 2014 yılına göre %4,5 azalarak 6 bin 802 oldu.  Bu yayınların %59,9’unu dergiler oluşturdu. 
2015 yılında yayımlanan gazetelerin %89,6’sı yerel, %4,1’i bölgesel, %6,3’ü ise ulusal yayın yaptı. Dergilerin ise %37,2’si yerel, %7,3’ü bölgesel, %55,6’sı ulusal yayın yaptı. 

Halil İnalcık ve UÜ



Türk tarihinin en önemli ismi aramızdan ayrıldı. Halil İnalcık hocanın Bursa’ya büyük katkısı vardır. 
Bursa Kadı Sicilleri’nin ortaya çıkmasında, Bursa’daki birçok tarihi eserin gün yüzüne çıkarılmasında, Bursa Araştırmaları Vakfı’nın kuruluşunda büyük emekleri vardır.
Bursa Fahri Hemşerisi olan İnalcık Hoca’ya Prof.Dr.Ayhan Kızıl hocanın rektörlüğü döneminde de Uludağ Üniversitesi’nin ilk Fahri Doktorası verilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.