Hava Durumu

Cam, İz 2 ve Akeramos

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2019 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2019 08:30

İnsan uygarlığının tarihsel yolculuğundaki yoldaşlarından biri de camdır. İnsanın cam ile yolculuğunun Anadolu'da başladığı söylenir. Buna temel kanıt olarak bu topraklarda yapılan arkeolojik kazıların hemen hemen hepsinde ortaya çıkan antik cam kalıntıları gösterilir. Adeta bir cam ülkesi olan Anadolu'da sahip olunan cam geleneğinin, üzerine çağdaş cam sanatını koymaya çalışan ne yazık ki bir avuç diyebileceğimiz cam sanatçımız bulunmaktadır.
Uzun yıllardır ülkemizde üniversitelerimizde en çok ihmal edilen ve kadro verilmeyen yer güzel sanatlar olmuştur. Tüm bunlara rağmen bir avuç cama gönül vermiş akademisyenimiz bu sanatın yaşatılması için mücadelelerine devam etmektedir.
Bu sanatçılardan biri Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 'nden Dr.Öğr.Üyesi Şule Eryılmaz Aksakal'dır. Sanatçımız cumartesi günü Aysun Çölbayır Diniz'in sahibi olduğu Akeramos Sanat Galerisi'nde "İz" 2 isimli cam sergisini açtı.
Serginin açılışında Akeramos Sanat Evi sahibi ve UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Aysun Çölbayır Diniz, serginin koordinatörlüğünü yapan Bursalı sanatçı Huri Aykut Ülker ve sanatçı Şule Eryılmaz Aksakal birer konuşma yaptılar.
Sonra Aksakal'ın müthiş diye tanımlayabileceğim eserlerini gezdik ve sohbet ettik.
Önce bu güzel sergisi için Şule Eryılmaz Aksal'ı kutluyorum. Sonra cam sanatının yaşatılması için 30 yıldır verdiği mücadeleye ülkem adına teşekkür ediyorum.
Bir diğer teşekkürüm de böyle bir sergiyi İstanbul'a gitmeden izlememize olanak sağlayan Sevgili Aysun Çölbayır Diniz'e ve bu sergiye sponsor olarak destek veren Tan İplik ve Alkoçlar'a.

BAŞKAN AKTAŞ, BUMİAD'DA KONUŞUYOR

Bursa'da mühendis ve mimar işadamı ve sanayicilerin kurduğu ve bünyesinde yer aldığı BUMİAD, 29 Mayıs 2009 tarihinde 30 kurucu üye tarafından kuruldu.
Alanında Türkiye' de bu konuda ilk ve öncü olan bir dernektir. BUMİAD bu seçim döneminde bir etkinliğe imza atarak "Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarımızı Dinliyoruz" diye bir dizi etkinlik düzenledi.
Bu kapsamda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Alinur Aktaş, bugün saat 19.00'da BUMİAD üyeleri ile buluşacak. Alinur Aktaş toplantıda yeni dönem için planladığı projelerini aktaracak.

KÜLTÜRE BİR YENİ KATKI

Bursa'da 1926 yılında Defterdarlık binası olarak inşa edilen tarihi bina, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemenin ardından kent kültürüne hizmet vermeye başladı.
Bakanlıktan tahsisi alınan binanın, Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet vermesi kararlaştırıldı. Kent Müzesi ek binası, açılışında özel iki önemli sergiye de ev sahipliği yaptı. Türk Resim Sanatının ünlü iki ressamı Ressam Malik Aksel ve Ressam Ömer Kaleşi'nin bazı tablo ve koleksiyonları müze envanterine geçti.
Katılımcılar ayrıca İngiliz asıllı seyyah, çizer ve yazar Mary Adelaide Walker'ın 1866 yılında Bursa notları ve çizimlerinden oluşan 'Bir seyyahın çizgileriyle 1866 Bursa' sergisini gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.