Hava Durumu

BUÜ ve BTSO işbirliği üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2019 08:12

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında önemli bir protokole imza atıldı. Bu protokol ile üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması ve sanayicilerin ihtiyaç duyduğu alanlarda doktora öğrencilerinin çalıştırılması hedefilenmekte.
Protokol Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında imzalandı.
Böylece BUÜ ile BTSO BUTEKOM arasında yapılan anlaşmayla; akademisyenler, doktora ve yüksek lisans öğrencileri, yürüttükleri TÜBİTAK 2244 projeleri kapsamında Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi'nin (BUTEKOM) tüm laboratuvar ve diğer proje araştırma imkânlarından faydalanabilecekler.
Protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay imza koydu.
İmza töreninde BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz şunları söyledi:
" Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile kısa sürede çok önemli projeleri hayata geçiriyoruz. İki kurum arasındaki bilimsel işbirliklerinin sağlam ve güçlenerek ilerlemeye devam ediyor. Üniversitemizin iyi bir potansiyeli var. Ancak böylesi donanımlı bir merkezden faydalanmak, birçok üniversiteye nasip olmayacak bir şanstır.
Burası sadece akademisyenlerin gelmesi ve çalışmalar yapması düzeyinde kalmamalıdır. Burayı öğrencilerimiz de gezmeli ve incelemelidir. Ufuklarının açılması anlamında büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. 2244 projesini çok önemsiyoruz.
Türkiye'yi atağa kaldıracak çok önemli bir hamle olduğuna inanıyoruz.
Göreve başladığımız zaman 55 kontenjanımız vardı ve 15'i doldurulmuştu. Biz 7 ay içerisinde bu rakamı 34'e çıkardık. Şu anda 21 boş kontenjanımız var ve ilana çıktık. Tüm kontenjanların doldurulması için uğraş veriyoruz"

BURKAY NE DEDİ?

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise imzalanan protokol ile ilgili şöyle dedi:
"Sanayiden geri besleme ile gelen taleplerle şekillenen Ar-Ge çalışmalarının sektörle buluşması çok daha kolay oluyor.
BUTEKOM burada arayüz görevi görüyor. Bizim ana hedeflerimizden birisi; BUTEKOM'u özellikle araştırmacıların veya akademisyenlerin yapmış olduğu çalışmaları bir anlamda ürüne dönüştürecek bir merkez haline getirmektir.
Bu merkezde işte bizim en büyük hedefimiz; yapılan projeleri sonuçlandırmak ve bir ürün ortaya çıkarmaktır.
Güney Kore gibi ülkeler bunu böyle yapıyor. Hem tasarım hem de Ar-Ge anlamında bu yöntemi izliyor. Elinizde bir ürün olduğu zaman, bir firmaya gittiğinizde o firma projeyi daha fazla sahipleniyor" Programın sonunda BUTEKOM Genel Müdürü Dr. Mustafa Hatipoğlu, merkezde yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.