Hava Durumu

Bursa Festivali'nde 57. yıl coşkusu

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2018 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2018 07:32

57. Uluslararası Bursa Festivali bugün başlıyor. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın , Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle organize ettiği festivalin açılışı bugün saat 21.15'te Kültürpark'taki Bursa Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılacak.
Festival açılışında Uludağ Premium sponsorluğunda MFÖ (Mazhar, Fuat, Özkan) Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne alacak.
Türk pop müziğinin simgelerinden biri olan MFÖ, kendilerine ait söz ve bestelerden oluşan albümleri, yurtiçi ve yurtdışı konserleri ve aldıkları sayısız ödüller ve getirmiş oldukları yeniliklerle pop müzik tarihinde yerini almış önemli bir değer.
Bu arada Bursa'nın önemli bir değeri olan, bol ödüllü orkestrası Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile MFÖ'nün yer alacağı bu projede BBDSO Şefi Dağhan Doğu ve ünlü aranjör Turhan Yükseler şef olarak yer alacak.
Konser 15 dakikalık orkestra parçası ile başlayacak ve MFÖ parçalarının senfonik aranjesi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Bu yılki festivalimize Durmazlar ana sponsorluğu dışında, Beyçelik Gestamp, BTSO, Group Renault, Hilton, Korupark, Neskar, Poliner, Tofaş ve Uludağ Premium sponsor oldular.
Ben önce kazasız ve belasız bir festival diliyorum. Ayrıca festivale katkılarından ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a; Fatma Durmaz Yılbirlik başkanlığındaki BKSTV yönetimi ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Bu arada festivale sponsor olarak katkı koyan değerli kurumlarımıza, bu desteklerinin devamını diliyorum. Hepinizin bildiği gibi bu festival tüm Bursa'nın hepimiz sahiplenmeliyiz.
Yarın ise festivalde "Uzun İnce bir Yol: Bir Aşık Veysel Felsefesi" isimli bir proje hayata geçiriliyor.
Bu çalışmada Ahmet Murat Gedikli'nin Genel Sanat Yönetmenliği'nde, solistler bariton Serkan Kocadere ve soprano Tuğba Dekak ile solist-bağlamada İlke Türkdoğan, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde ünlü ozanımızı anacak.
Burada ünlü Türk ozan ve şairi Aşık Veysel Satıroğlu'nun hayatının ve felsefesinin senfonik ve yerel tarzda görsel sahne gösterileri ile sahneleneceği bu etkinlikte; klasik müzik, Türk müziği, etnik müzik ,alternatif müzik seven ve dinleyen müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacaklar.

Ufuk Tarhan, Bursa'da
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), dünyanın en etkili 100 kadın fütüristi arasında yer alan Ufuk Tarhan'ı üyeleriyle buluşturuyor.
Her yıl yaklaşık 80 seminer düzenleyerek üyelerinin uluslararası arenadaki rekabet edebilirlik seviyelerini artırmayı hedefleyen UİB, bu kez de fütürizm üzerine yaptığı çalışmalar ile sürdürülebilir geleceğe dönük tasarladığı iş modelleriyle tanınan Ufuk Tarhan'ı ağırlıyor.
UİB Konferans Salonu'nda 22 Haziran 2018 Cuma günü saat 10.00'da düzenlenecek olan seminerde konuşacak olan Ufuk Tarhan, "Fütürist Bakışla Mega Trendler" konusunu ele alacak ve sektörleri gelecekte nelerin beklediğine dair fütürist öngörülerini UİB üyeleri ile paylaşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.