Hava Durumu

BOSİAD’ın çevre duyarlılığı

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2016 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 07:49
BOSİAD’ın Bursa genelinde düzenlediği çevreye duyarlı sanayi tesisi yarışması sonuçlandı.  Törende BOSİAD Başkanı İlker Oral, dünyada doğal kaynakların her geçen gün tükendiğini belirterek, temiz su, hava ve enerjinin ülkelerin ajandalarının başında yer bulması gerektiğine dikkat çekti ve şöyle dedi:

“Üretmek birinci önceliğimiz, fakat kirletmeden üretmek ana hedefimiz. Etkinliğimizin ismi yarışma; ama kaybedeni olmayan bir yarışma. Yarışmamıza katılan bütün firmalarımız çevreye olan duyarlılıklarını katılım sağlayarak göstermiş oldular” 
Sonuçta “Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler” kategorisinde Karsan, “Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler” kategorisinde Akbaşlar Tekstil, “İzin-lisans Muafiyeti Olan Tesisler” kategorisinde Oerlikon Balzers Kaplama ödüllerini aldı. 
Ayrıca BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BBŞB Recep Altepe ve Vali Yardımcısı İbrahim Avcı’ya çevreye duyarlı çalışmalarından dolayı “Çevre Özel Ödülü” aldı.  
BOSİAD’ı ve dereceye girenleri kutluyorum.

Depreme önerge

Dün sabaha karşı bir deprem yaşadık. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki sarsıntıyla gündeme gelen deprem konusunu mayıs ayında TBMM Başkanlığı’na taşımış ve Meclis Araştırması istemişti.
Kayışoğlu, “Bursa, Türkiye’nin katma değer üreten önemli bir şehri, İstanbul kadar önemli.” diyor.

BUSİAD’da yargı masada

TÜRKONFED ile TÜSİAD, hukuk alanında başlattıkları ortak çalışmaların ikinci durağında BUSİAD’daydı.
 “Yargı Reformu Hedefi Olarak Yargı Hizmetlerinde Kalite ve Kalite Unsurları” yuvarlak masa toplantılarının ikincisi, BUSİAD Evi’nde gerçekleştirildi. 
BUSİAD Başkanı Günal Baylan konuşmasında bir ülkenin ekonomik gelişmesinin ve bireylerin kaliteli yaşamının çağdaş, demokratik bir hukuk devletinde mümkün olacağını belirtti.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.