Hava Durumu

BOSB Çevre Oscar'ları

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2018 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2018 08:20

"Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması"nda dereceye girenler bugün yapılacak törenle ödüllerini alıyor.
Bilindiği gibi Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) ile Bursa Organize Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (BOSİAD) ortaklaşa düzenlediği bu önemli yarışmanın üçüncüsü bu yıl yapıldı. Yarışma formatı son olarak sadece Bursa OSB bünyesi ile sınırlandırıldı.
Yarışmada sürdürülebilir çevreci yaklaşımla online olarak başvuru ve değerlendirmeler yapıldı.
Ayrıca yarışma Çevreye Kirletici Etkisi Yüksek Olan Tesisler, Çevreye Kirletici Etkisi Olan Tesisler ve İzin-Lisans Muafiyeti Olan Tesisler olmak üzere 3 ana kategoride düzenlendi.
"Çevreci Üretim Temiz Gelecek" sloganıyla düzenleneni Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması'nda kazananlar bugün saat 19.00'da Sheraton Otel'de düzenlenecek gecede ödüllerini alacaklar.
Ödül töreninin ardından Bursa OSB ve BOSİAD'ın iftar organizasyonu da gerçekleştirilecek.

Dünya Çevre Günü

Birleşmiş Milletler, 1972 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihinin "Dünya Çevre Günü" olmasını oybirliği ile kabul etti.
O tarihten günümüze çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını geliştirmek ve politik ilgiyi artırmak üzere "Dünya Çevre Günü" tüm dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Bu yıl teması "plastik kirlilik ile mücadele" olan Dünya Çevre Günü'nde konu ile ilgili TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nın açıkladığı Türkiye Çevre Raporu ürkütücü rakamlar içeriyor.
Türkiye'de tüketilen plastik ambalajın sadece yüzde 21'i toplanabiliyor, tatlı su kaynaklarının yüzde 79'u kirlenmiş durumda, denizlerdeki kirlilik artış gösteriyor ve iklim değişikliğine bağlı sebeplerle doğal afetlerin sayısı hızla artıyor.
Rapora göre, Türkiye'de farklı sektörlerde toplam 8 milyon 612 bin ton plastik tüketiliyor; 1 milyon 800 bin ton plastik ambalaj piyasa sürülüyor ve bunun sadece 384 bini toplanıyor. Türkiye'de atık olarak beyan edilen plastik atık miktarı ise sadece 179 bin ton. Türkiye plastik atık kaydını tutamıyor.
Türkiye Çevre Durumu Raporu, özellikle Büyük Menderes, Kızılırmak, Sakarya, Susurluk, Küçük Menderes, Gediz, Bakırçayı, Ergene nehirlerinin durumlarının çok kötü olduğunu ortaya koyuyor.
Türkiye'deki yüzey sularının, derelerin ve göllerin yüzde 79'unun kirlemiş durumda olduğu da raporda belirtiliyor.
Evet, her alanda olduğumuz gibi bu alanda da duyarsızlığımız yüzünden gelecek kuşaklara bırakacağımız miras ortada. Dünyada hiçbir canlı türünü yok etmek için bu kadar çaba sarf etmez.
Unutmayın Darwin, "Çevreye uyum sağlayan türünü devam ettirir" diyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.