Hava Durumu

BEBKA-BTÜ ve inovatif girişimcilik

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2019 08:23

Yüksek katma değerli ürün ihracatı özünde nitelikli eleman, Ar Ge ve inovasyon gerektiren bir konu. Ülkemizin büyük oranda gereksinim duyduğu bu konuda yetkinliğinin sınırları ve eğiti-mimizin durumu da ortada.
Kuşkusuz tüm bu olumsuz tablo içinde yeşeren umutların desteklenmesi, kıraçta büyümeye çalışan fidanların sulanması, bu ülkedeki herkesin öncelikli misyonu olması gerektiğine inanan insanlardanım.
Bu fidanlardan biri de bölge ekonomimize verdiği desteklerle katkı sağlamaya çalışan Bursa Eskişehir ve Bilecik Kalkınma Ajansı ile kentimizin ikinci üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi Bursa Teknoloji Transfer Ofisi'nin, İşkur ve Kosgeb işbirliği ile hayata geçirdiği "SeedUp/İnovatif Girişimcilik Programı".

Söz konusu program 10 Nisan 2019'da yapılan ana kurum ve destekleyicilerin imzaladığı protokol ile hayata geçmeye başladı.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BursaTTO) işbirliğinde yürütülen SeedUP; Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te faaliyet gösteren startup'lara yönelik eğitim, akademik ve sektörel mentorluk ve danışmanlık hizmetlerinden oluşan bir program.

Programın amacı; girişimcilik ekosistemine ivme kazandırılması, inovatif iş fikirlerinin hayata geçirilmesi, yenilikçi girişim sayısının artırılması, iş fikrinin olgunlaştırılması ve firma kurmak için gerekli desteğin sağlanması, TR 41 bölgesinde firmasını kuran girişimcilerin en riskli dönem olarak adlandırılan ilk bir yıllık sürede mentorluk faaliyetleri ile desteklenmesi ve sürdürülebilirliklerinin sağlanması.
Programın tanıtım sonrası yapılan başvuruların ön değerlendirilmesinin ardından perşembe günü başvuru yapan projelerin değerlendirildiği jüri toplantısı yapıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Bursa Teknoloji Transfer Ofisi'nde yapılan jüri toplantısına "Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Kurt, Bursa Teknik Üniversitesi Bursa Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Nadir Yıldırım, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş, BTSO Kadın Gi-rişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın, İşkur Şube Müdürü Sibel Zengin, Kosgeb'ten Yalçın Gençoğlan,BUİKAD Başkan Yardımcısı Şeyda Tepe Şençayır ve bendeniz" katıldık.

Başvuru yapan projeleri değerlendirdik. Umudumuz biraz daha arttı. BEBKA ve BTÜ BTTO ile bu programa katkı koyan İşkur ve Kosgeb'i kutluyorum.
Başvuru yapan kişilerin bazı projeleri gerçekten bana göre çok değerliydi. Hepsinin yolu açık olsun diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.