Hava Durumu

BDT ve Akide Şekeri

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2018 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2018 08:12

Bursa Devlet Tiyatrosu, ramazan ayı boyunca Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun vazgeçilmez motifi ortaoyunu olan "Akide Şekeri" dün akşam yaptığı prömiyeri ile 1 Temmuz'a kadar Bursalı tiyatroseverlerle buluşturacak.
Ali Meriç'in yazdığı ve Cenk Turan'ın yönetmenliğini yaptığı oyun için eski ramazanları yaşamanın ve yaşatmanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Bursa DT Müdürü Arzu Tan Bayraktutan, "Nerede o eski ramazanlar diyenler, işte burada Bursa Devlet Tiyatrosu'nda. O eski ramazan ruhunu yaşamak isteyen tüm izleyicilerimizi tiyatromuza davet ediyorum" dedi.
Işık tasarımını Ali Karaman'ın, dekor tasarımını Özge Akarsu'nun, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt'un ve koreografisini Gizem Çakmak'ın yaptığı oyunda; Acan Ağır Aksoy, Diyar Gönülalçak, Ceren Kayış, Nejat Orbay Sehlikoğlu,Çağrı Dulun, Hayati Özen, Cenk Turan, Öykü Esendemir, Cansu Yılmaz, Ali Bircan Teke, Cem Hamza Çanakoğlu, Erem Nalcı, Zeynep Yılmaz, Erdem Erdoğan, Salih Cem Şener, Emre Nurettin Örük, Didem Polat Ale, Sıdıka Derya Gümral ve Ayşe Dinç rol alıyor.
Oyunun konusu kısaca şöyle;
"Osmanlı döneminde bir kumpanyanın hazırladığı oyunda; Akide ev ararken kendini bir anda komik durumların içinde bulur. Akide ve Muhsin birbirlerine aşık olurlar. Akide'nin babası Akide'yi ilk önce zengin olduğu için Muhsin'e verir. Lakin Muhsin mal varlığını kaybettikten sonra Akide'yi Muhsin'e vermekten vazgeçer. Buna dayanamayan Muhsin intihar etmeye karar verir. Kavuklu, Pişekâr ve Şahenk onu bu durumdan kurtarıp çevirdikleri oyunlarla evlenmelerini sağlarlar. Sevenler sevdiğine kavuşur."

Abdullah Biçen'i sevenleri uğurladı

Bursa iş ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı ailelerden biri olan Biçen Ailesi bir ferdini daha kaybettiği.
BUTTİM'in eski başkanı ve Bursa siyasetinin deneyimli aynı zamanda saygın ismi Abdullah Biçen geçirdiği hastalık nedeniyle aramızdan ayrıldı.
Abdullah Biçen, Bursa siyaseti içinde Doğru Yol Partisi'nde önemli görevler yaptı. Abdullah Biçen, DYP'nin Osmangazi İlçe ve İl yönetimlerinde görevler aldı. Demokrat Parti eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile birlikte, Demokrat Türkiye Partisi'nin kurucuları arasında yer aldı ve DTP Bursa İl Başkanlığı'nı üstlendi.
Uzun süre BUTTİM'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüten Biçen evli ve 2 çocuk babasıydı.
Abdullah Biçen'in cenazesi dün ikindi vakti Ulu Camii'de kılınan cenaze namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Biçen Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.