Hava Durumu

Bardakoğlu, BUSİAD'da konuştu

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2017 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 06:54

BUSİAD'ın geleneksel etkinliği "Çekirge Toplantısı"nın konuğu Diyanet İşleri eski Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu oldu.
BUSİAD Başkanı Günal Baylan, gecenin açılışında şunları söyledi:
"BUSİAD, kurulduğundan bu yana eğitimi destekleyen projelere imza attı. Yönetim kurulumuz yeni bir çalışma yaparak BUSİAD üyelerinin eşlerinden oluşan Sevgi ve Eğitim Komitesi'ni kurdu. Komite gerekli ön çalışmasını yaptı ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi ile iş- birliği yaparak onların uzun yıllardır yürüttüğü Kır Çiçekleri Projesi'ne destek vermeye karar verdi. Kızlarımızın köyden alınarak ilkokuldan lise sona kadar eğitilmesini ve üniversite başarısı gösterenlere de üniversite hayatı boyunca burs vererek sonrasında da BUSİAD üyelerinin işyerlerinde istihdam edilmesini amaçlıyoruz. Bu konuda değerli üyelerimizin desteğini bekliyoruz.

"Baylan'dan sonra kürsüye gelen Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, insanın dört konuda barışıklığı sağlamak ve iç dinginliğe ulaşmak zorunda olduğuna vurgu yaparak şöyle dedi:
"Bunlardan ilki her birimizin Allah'la barışık bir ilişki kurmasıdır. Başka türlü hayatın anlamını kavramak mümkün değildir. Bir diğer barışıklık konusu insanın kendisiyle barışık olmasıdır. Allah'la ve kendisiyle kavga edenin ne kendisine, ne de başkasına faydası olmaz. Bizim iyi bir Müslüman olarak dünya - ahiret dengesini kurmamız gerek. İslam ahiret dini değildir, dünya hayatında gereklidir ve bizim için gelmiştir. Ancak İslam dünyası maalesef dünya - ahiret dengesini yitirdi. Üçüncü barışıklık konusu da toplumla barışık olmaktır. Herkes kendi Müslümanlığını kendisi inşa etmek durumundadır. Kimse kimsenin dindarlık derecesi ile ilgilenemez. Son barışıklık konusu ise insanlığın ortak değerleri ile barışık olmaktır. Ortak temel gereksinimleri karşılamak ve dini kendi bütüncül bakışına göre anlamak gerek."

Alzheimer Konuk Evi için

Tiyatro Gezegen Oyuncuları, Lions 118-K Yönetim Çevresi'nin önemli projelerinden olan Nilüfer Belediyesi Lions Ercan Dİkencik Alzheimer Konuk Evi için sahne aldılar.

Ray Cooney tarafından yazılan "Haydi Karına Koş" isimli oyun, Arzu Tan Bayraktutan yönetmenliğinde 22 ve 23 Haziran' da Bursa Akpınar Kültür Merkezi'nde sahnelendi.
Oyunda, Cihan ve Bahar Odabaş, Elif Epiri, Nevin Tuzlacıoğlu, Özgür İde Acarbabacan, Emrah Kanra ve Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni Neş'e Yıldırım ile 2. Kesim Başkanı Şeref Önder de sahne aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.