Hava Durumu

Bakan Elvan, Ar-Ge ve UÜ

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2018 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 08:22

Uluslararası platformda Türkiye gibi yerel kaynakları sınırlı ülkelerin rekabet gücünü kaliteli üretim oluşturmaktadır. Bu sağlandığında bir yukarıda aktör olabilmek için Ar-Ge inovasyon gündeme gelir.
Ar-Ge harcamalarının GSYİH içerisindeki payı yüksek olan ilk 15 ülkenin ortalamasına baktığımızda oran % 3,03 olup, özel sektör Ar-Ge harcamalarının GSYİH içerisindeki payı (%) 2,10'dur.
Türkiye'de bu oranlar sırasıyla 0,84 ve 0,36'dır. Türkiye'nin 2023 hedefi ise 3,00 ve 2,00'dir.
Türk özel sektöründeki ilk Ar-Ge merkezi 1975 yılında, günümüzde dünyada en fazla Ar-Ge yatırımı yapan şirketler arasında bulunan Koç Holding'in bünyesinde kurulur.
İlimizde toplam 83 adet Ar - Ge Merkezi ve ayrıca BUTEKOM (Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi ) faaliyet göstermektedir.
Bursa'nın ilk Ar-Ge merkezi 2008 yılında Tofaş'ta kurulmuştur. Bu merkezde 700'e yakın mühendis ve teknik personel istihdam edilmektedir.

UÜ AR-GE VE BİLGİLENDİRME GÜNLERİ

Uludağ Üniversitesi, bugün ve yarın 7. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri'ni düzenliyor. Bu etkinlik Ar-Ge araştırmacıları ve sektörü bir araya getiriyor.
Görükle Yerleşkesi'ndeki Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinlikte, üniversitede halen yürütülen veya yürütülmesi planlanan projeler kamu ve özel sektöre tanıtılacak.

KALKINMA BAKANI ELVAN GELİYOR

Etkinliğin ilk gününde bugün Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, katılımcılara seslenecek. Bakan Elvan, önce Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay'ı makamında ziyaret edecek. Sonra açılış töreninde bir konuşma yapacak. Ardından da UÜ Ulutek'te Uludağ Üniversitesi'nin Merkez Laboratuvarı'nı da hizmete açacak.
Bakan Lütfi Elvan bu etkinlik sonrası İnegöl'e geçecek ve İnegöl'de iş dünyası ile bir araya gelecek.

BTSO'da karar günü

Bugün BTSO'da seçim var. Bir süredir Bursa kamuoyunu işgal eden BTSO seçimleri sonunda bugün yapılıyor.
Kuşkusuz dışardan bakan biri olarak sürecin daha nitelikli ve kaliteli geçmesini dilerdim.
Neyse artık bugün BTSO üyeleri önce komitelerini, sonra meclis üyelerini belirleyecekler. Onun ardından da birkaç gün sonra BTSO'yu yönetecek yönetim kurulunu BTSO meclisi seçecek.
Şimdiden Bursa için hayırlı olmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.