Hava Durumu

Atatürk’ü Anma Konseri

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2016 01:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 01:23
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, 10 Kasım Perşembe akşamı hıncahınç doluydu.  Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın BUSİAD’ın katkılarıyla düzenlediği “Atatürk’ü Anma Konseri”ne ilgi çok büyüktü.
Konserde Fahir Atakoğlu’nun Sarı Zeybek’i sergilendi. Eserin düzenlemesi aynı zamanda orkestrayı da yöneten Kıvanç Tepe’ye aitti.



Fahir Atakoğlu’nun Sarı Zeybek Sahne Kantatı yedi bölümden oluşuyordu.
Bölümler “Umut, Lal’Ses ve Nefes’, Med Cezir, Sultan, Demirkırat, Fikriye ve Sarı Zeybek”ti. Konserde solist Şahan Gürkan, Ercan Irmak, Onur Ermez, Eda Bingöl Gürkan, Leyla Ceren Koç, Enver Töre, Ayşe Ceylan Brant’tı. Ayrıca konserdeki DMD Gençlik Korosu’nun şefiliğini de Levent Sezgin yapıyordu.
Bize bu harika konseri izleten herkese teşekkür.

Atatürk’ü anlama üzerine not

Mustafa Kemal Atatürk ne yapmıştı? O bir hasta adamdan çağdaş bir Cumhuriyet yaratmak için yola çıktı. Bunun temellerini attı, Cumhuriyeti kurdu.
O her alanda çok büyük temeller attı. Ondan sonrakilerin görevi ise bu temeller üzerine güçlü bir ülke inşa etmekti.
Ne olduğunun yanıtı sizde.

BUSMEK kursları Kosova’da



Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında BUSMEK yurtdışındaki eğitim çalışmalarına Priştina’yı da ekledi. Geçen yıl Bursa’ya gelerek kuaförlük ve cilt bakımı alanında BUSMEK’te eğitim alan 20 kursiyerin bir kısmı ülkelerinde işyeri açmış, kalanı iş bulmuştu. Bu olumlu gelişmelerin ardından Kosova Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, BUSMEK kurslarını Kosova’ya taşımayı teklif etmişti. 
Bu çalışma şimdi hayata geçiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.