Hava Durumu

Aktaş, Bursaspor, yardım ve sorun

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2019 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2019 08:07

Bursa'nın önemli değerlerinden biri olan Bursasporumuz küme düştü. Kulübümüz bu büyük itibar kaybının dışında maddi olarak da büyük sıkıntıda.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin haziran ayı olağan toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, küme düşen Bursaspor'un tekrar Süper Lig'e çıkması için genel kapsamda bir yardım kampanyası başlatabileceklerini açıklayarak şöyle dedi:

" Yeni başkan ve yönetimin belirlenmesinin ardından, Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Bursaspor'a maddi destek sağlanması noktasında 'gönüllülük esasına dayalı' bir kampanya düzenleyebiliriz. Fakat bunu tamamen belediye başkanının üzerine yıkmak doğru değil. Borçların ödenmesi, takımın desteklenmesi noktasında her arkadaşın elini taşın altına koyması gerekiyor. Tüm Bursa'ya, işadamlarına, STK'lara çağrımdır. Bursaspor, şehre ekonomik argüman katan bir pozisyonda ise bu manada herkes tarafsız şekilde kulübe sahip çıkmalı. İnşallah gereken yapılacaktır."

Ülkemizde herkesin bildiğini sandığı 3 konu vardır. Bu konular ekonomi, siyaset ve futboldur. Hal böyle olduğunda ülkemizdeki gerçek sorun ile yüzleşiriz. Kulüpler birer STK'dır. STK'ları eğer tamamen gönüllülük esasına dayanmış STK'larsa onları seçilmiş insanlar yönetir. Mansur Olson, STK'ları yönetmeye talip insanları iki kategoriye ayırır. Bunların ilki yönettikleri STK'yı geliştirmek, onun üyelerine katmadeğer sağlamak için çalışanlar; diğeri ise kendilerine STK'ları basamak olarak kullanarak farklı amaçlarını(Siyasi, ekonomik, v.d.) hayata geçirmek isteyenler. Bunun çeşitli örneklerini yaşantımız boyunca tanık oluruz ve de olmuşuzdur.

Şimdi Bursaspor'un büyük bir sorunu var. Bu sorun takımın küme düşmüş olması değil. Bursaspor'un kök sorununu ortaya çıkarıp, o sorunu çözmeye çalışmadan yapacağınız her şey palyatif olur. Bu da size önce bir şey kazandırdığınızı düşündürür hele buna inanırsanız size geçmiş olsun derim. Sorun Bursaspor'un neden küme düştüğünün kök nedeninin bulunmasıdır. Yönetim bilimlerinde ve endüstride kök neden bulunurken, 5 kez neden sorusu sorulur. Her verdiğiniz yanıta bir neden sorusu sorarak gerçek kök nedeni bulursunuz.

Burada bir yolculuğa çıkılırken, eğer eleştiri, özeleştiri, rasyonel düşünmeye kapalı bir kişiliğiniz var ise size bir şey anlatılmaz, siz bir şey dinlemezsiniz, bildiğinizi sanırsınız. En büyük düşmanınız da budur.
Bursaspor hepimizindir. Ona herkes elinden geldiğince yardımcı olmalıdır. Burada önemli olan Bursaspor'a insanların katkı koyabileceği iklimi yaratmaktır. İnsanlar Bursaspor'u yönetecek insanlara güvenmelidir. Bursaspor kong-relerinde mali olarak ibra edilmelidir. İbra edilmeyen yönetimler için hukuksal süreç başlatılmalıdır. Yardım elini uzatan insanlar paralarının nereye gideceğini net olarak bilmelidir. Bursaspor çok uzun zamandır kötü yönetilmektedir. Hem yönetimsel açıdan, hem de kaynaklarının yönetimi açısından.

Spor bir bilimdir. Spor yönetimi de başlı başına bir çalışma alanıdır. Spor gibi inter disipliner bir alanda bu işi yapmaya soyunmak her babayiğidin harcı değildir. Kuşkusuz her zaman adaylar çıkacaktır. Ama Bursa kenti her zaman iki başkan türünü anımsayacaktır. Kendini şampiyon yapanla, kendini düşüreni. Sporla kalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.