Hava Durumu

Açık Veri ve Açık Devlet

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2016 06:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 06:47
Bursa’da  2010 yılında bir grup gönüllü bir araya gelerek Kamu Politikaları Enstitüsü’nü kurmuştu. Bu enstitü kamu politikaları alanında araştırma, analiz, eğitim vb. çalışmalarla, politika oluşturma süreçlerinde, tüm politika yapıcılarına ve uygulayıcılara katkıda bulunmayı amaçlayan, bir düşünce kuruluşu olarak şekillendi.
Kurucu başkanlığını Sedat Yalçın yapmıştı, şu anda da başkanlığını Tahsin Bulut yapıyor.



Cumartesi günü Kamu Politikaları Enstitüsü, “Açık Veri ve Açık Devlet” panelini gerçekleştirdi.
Moderatörlüğünü Sedat Yalçın’ın yaptığı panelde Prof.Dr. Yaşar Tonta (Hacettepe Üniversitesi) Açık Bilim ve Açık Veri Erişimi, Doç. Dr. M.Zahit Sobacı (Uludağ Üniversitesi) Sosyal Medya ve Açık Devlet, Aslan Avşarbey (Mülkiye Başmüfettişi) Türkiye’nin Açık Veri Politikası ve Emre Koyuncu (TEPAV)  Kalkınma İçin Büyük Veri konularını aktardılar.
Panelde  her düzeyde veriye erişimin kolaylaşması, devletin şeffaflaşması, kurumlar arası bilgi paylaşımı ve katılım tartışıldı. 

BUSİAD’dan el kitabı


BUSİAD çatısı altında faaliyetlerine devam eden Enerji Uzmanlık Grubu’nun yeni bir el kitabı hayata geçirdi. 
2013 yılında “Endüstriyel İşletmeler İçin 
Enerji Yönetmelikleri” ve 2015 yılında “Verimli Aydınlatma” el kitapları ardından son kitap “Basınçlı Hava Sistemlerinde Enerji Verimliliği El Kitabı” oldu.

BMMMSO’da Sönmez devam


BSMMMO 22. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Üç listeyle gidilen seçimlerde Ahmet Hikmet Sönmez’in başkan adaylığını yaptığı Çağdaş Muhasebeciler Grubu 2 bin 512 oyun, bin 299’unu aldı. Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu bin 66, Uludağ Meslekte Birlik Grubu ise 113 oy aldı.
Genel kurula CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, TÜRMOB Disiplin Kurulu Üyesi Zeki Turan da katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.