Hava Durumu

5. Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2018 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 09:05

Bursa, 8-25 Mart tarihleri arasında bu yıl beşincisini düzenleyeceği Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik dönemin Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un girişimleri ve isim babalığı ile yine o dönem Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan'ın organizasyonunda 2013 yılında başlamıştı.
Etkinliğin başlama tarihinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk getirilmesi de tesadüf değildi ve o gün ilk sahnelenen oyun da kadın üzerineydi.
Dün Gold Majestik Otel'de Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü ve Sanat Yönetmeni Arzu Tan Bayraktutan bir basın toplantısı düzenleyerek festival hakkında bilgi verdi.
Festivalimizin açılışı Makedonya Üsküp Türk Tiyatrosu Shakespeare'in Otello'su ile yapılacak. Sonrasında Bulgaristan, Öpücük; Kosova, Kosovatrans; Romanya, Benim Annabel!; Van-İzmir Devlet Tiyatrosu, Elveda Saraybosna; Sırbistan, Maestro; Makedonya, Sarı Köpek; Bosna-Hersek, Damarlarımızdaki Un; Yunanistan, Koltuk Değnekleri; Arnavutluk, Tartuffe; Romanya, Bizim Şehrimiz oyunlarını sahneleyecek.
Ayrıca küçük seyircilerimiz için de Oda Tiyatrosu'nda çocuk oyunlarımız olacak. Bulgaristan, Bravo Franklin ve Ormandaki Eğlence oyunları ile Bursa Gölge Tiyatrosu da Sihirli Ağaç ile çocukların karşısına çıkacak.
Yabancı dildeki oyunların Türkçe çevirileri sahnenin üstünde ve iki yanındaki ekranlara yansıyacak.

Cezmi Akdiş'in başarısı

İsviçre'de Davos'ta bulunan Alerji ve Astım Araştırma Enstitüsü'nün direktörü Bursalı Profesör Cezmi Akdiş önemli bir bilimsel başarıya daha imza attı.
Kendisi ve eşi Prof. Dr. Mübeccel Akdiş, Uludağ Üniversitesi mezunu. tam 24 yıldır Davos'ta yaşıyorlar.
Prof. Dr. Cezmi Akdiş, bilimsel çalışmalarda atıf olarak adlandırılan konuda Thomson Reuters/Clarivate araştırma sonuçlarına göre tüm disiplinler arasında alerji alanında 2016 yılından sonra 2017 yılında en çok atıfta bulunulan 2. araştırmacı oldu.
Bursalı olan Akdiş, daha önce BUSİAD ödülüne de layık görülmüştü.
Sevgili Cezmi'yi kutluyorum.

BUSİAD ve inovasyon

Yenilikçilik/İnovasyon konusunda ülkemizin sayılı sempozyumlarından birini geleneksel hale getiren BUSİAD, Uludağ Üniversitesi iş- birliğiyle organize edilen "İnovasyon" konulu bir seminer düzenledi.
Seminer, Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Bu toplantıda otomotiv sektöründe yaratıcılık, inovasyon, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile eğitim yönetim ve tasarımı konularında çalışmalar yapan Zeynep Biçer Özçelik'in konuşmacı olduğu programa; Elektrik - Elektronik, Otomotiv ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.