Hava Durumu

16. DTKB Konferansı Bursa’da

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2016 06:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 06:42
Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin (DTKB) 2018 yılında yapılacak olan  16. Konferansı’na, Bursa ev sahipliği yapacak.  
Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin Avusturya büyük buluşması, tarihi şehir Bad Ischl’de yapıldı. 3 gün süren toplantıya, 74 ülkeden 106 şehir temsilcisi katıldı. 
Bu önemli toplantıda Bursa’yı Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile Başkan Danışmanı Ahmet Erdönmez  temsil etti. Konferansta, 2018 toplantısına ev sahipliği yapmak için Bursa dışında adaylığını açıklayan İran (Şiraz), Malta ve Slovenya gibi tarihi ülkelerin şehirleri yarıştı. Birliğin 2 yılda bir gerçekleştirdiği büyük toplantının 2018’de Bursa’da yapılması kararlaştırıldı. Karar oybirliği ile alındı. 
Çok beğenilen Bursa sunumu iki kez gösterildi.
Konudan memnuniyetini dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bunun Bursa’da yapılan tarihi ve kültürel miras çalışmalarının dünya tarafından da resmen tanınması, onaylanması anlamına geldiğini söyledi.

MMO Bursa Nazım’ı andı


Büyük usta  Nâzım Hikmet, ölümünün 53’üncü yılında, TMMOB Makina Mühendisleri Odası(MMO) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen konser ve şiir dinletisiyle anıldı.
Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu’nda Haluk Çetin’in Nazım şarkılarını söylediği gecede, Anadolu Sanat da (AST) büyük ustanın şiirlerini seslendirdi.

Siyaset ve mizah


Nilüfer Belediyesi ‘ndeki “Siyaset ve Mizah” konulu söyleşi büyük ilgi gördü. Söyleşide  CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil ve tweet’leriyle fenomen hale gelen Atilla Taş  buluştu. 



Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki  söyleşi sonunda Atilla Taş, “Bir Delinin Kapak Defteri” isimli kitabını da sevenleri için imzaladı. İkili mizah üzerinde büyük bir baskı oluşturulmasının yanlışlığını ve toplumun gülmeye ne kadar ihtiyaç duyduğunun altını çizdiler. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.