Hava Durumu

Siklet farkı

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2014 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2014 07:44
Orta hakem Bülent Yıldırım’ın bitiş düdüğüyle derin bir “oh” çektik. Belleklerde Gençlerbirliği maçının son bölümlerindeki bocalama, geçtiğimiz haftaki Beşiktaş maçının son yarım saati olunca; oyunun sonlarındaki Rize baskısı ile endişelendik. Rakibin gol umudu Kweuke, bu bölümde iki kez yürekleri ağza getirdiyse de iyi gününde olan Yeşil Beyazlı defans rakibe gol şansı vermedi, 3 puan geldi. 
İki takımın kadrolarına bakıldığında Bursaspor lehine ciddi bir sıklet farkı olduğu ortada. Maçın başlangıcından itibaren bu oyuna da yansıdı. Geçtiğimiz yılki kadrosunu bilindik Süper Lig oyuncularıyla makyajlayan Rizespor’da Engin Bekdemir ve Kweuke dışında etkili oyuncu yoktu. Holosko, Murat Duduer son derece kötü günündeydi, bu oyunculara Sylvestre, defansta da Viera ve Giray eklenince kaliteli ayaklara sahip Yeşil Beyazlı takım oyunun büyük bölümünde sahanın her alanında rakibe üstünlük sağladı. Defansta Serdar-Civelli ikilisi güven verirken, merkezde Belluschi-Ozan Tufan uyumlu ve çalışkandı. Ozan Tufan’ın bu bölgedeki risksiz ve basit oyunu Fernandao’nun golünde arka direğe koşu yaparak gerçekleştirdiği asist, bu oyuncuyu maçın en iyileri arasına soktu. Kenarlar genelde iyi çalıştı. Şener, özellikle Aziz Eraltay’ın her hafta üzerine koyarak gitmesi, çabukluğu ve enerjisi galibiyette önemli faktörler. Volkan Şen’in tercih problemleri sürse de takımı sahiplenmesi ve oyun arzusu önemli artıları. Fernandao geçen hafta Sivok ve Pedro Franco arasında çok zorlanmıştı. Rize’de Giray ve Viera önünde 4 net pozisyon buldu, golünü attı, bir topu da direkten döndü. 
İki deplasman maçını kazanan, her ikisinde de kadro kalitesini hissettiren Yeşil Beyazlı takımın ligde Galatasaray’ın yönetim kaosu, Beşiktaş’ın göçebelik problemleri, Trabzonspor’un yeniden yapılanma sancıları yaşadıkları sezonda bunu lehine çevirmesi gerekiyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.