Hava Durumu

Kadro kurgusu

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2016 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2016 07:45
Saraçoğlu’nda şampiyonlukla biten sezondan bu yana alamadığımız galibiyet, son derece kritik bir süreçte müthiş mücadeleyle geldi. İstanbul deplasmanlarında ilk yarım saati gol yemeden geçirmek her zaman çok önemli. Hamza Hoca’nın başlangıçta rakibi önce tutup hamleleri sonraya bırakmak üzere kurduğu senaryo tuttu. 

Statik oynayan, yavaş oynayan, dikine oynama sorunu yaşayan, bloklar arası geçişkenlikte problem yaşayan rakibe karşı Yeşil Beyazlı takım sürekli topun arkasında oldu. Çok iyi alan daralttı, takım boyunu kısa tuttu, disiplinli oynadı ve müthiş yardımlaştı. İlk yarı oyunu planladığı gibi, ikinci bölgede tuttu. Joshua John’un ortasında 1.90’lık Neustaedter’e rağmen attığı kafa golüyle ‘özel adam Batalla’ 33’te maçın skorunu belirledi.

Bursaspor, bu kez doğru planlanmış oyun stratejisi ve kadro kurgusuyla elindeki kadroya uygun şablonuyla neler yapabileceği konusunda ümit verdi. 3 puan bayram keyfimizi artırdı. 

İkinci yarı ofansif Van Persie, Stoch ve Emenike hamleleri Advocaat’tan geldi. Hamza hoca, Sercan, Mert Örnek uzatmada Necid ile karşılık verdi. Takımdaki iki sağbekin sakatlığı sonucu iyi niyetle bu bölgede mücadele eden  Ertuğrul Ersoy’a karşı Volkan Şen’in sağladığı üstünlükle maç boyunca rakibe verilen dört pozisyonun üçünde Volkan vardı. İlk yarı Harun, ikinci yarı direk ve maçın yıldızlarından Aziz Behich’in ters ayağıyla çizgiden çıkardığı o müthiş top galibiyetin nirengi noktaları oldu. Joseph’in uzaktan bir şutunu da çıkaran Harun gecenin kahramanlarındandı.

Sivok iyi döndü, yerinde hamleleriyle savunmayı ayakta tuttu. Merkezde savunma özellikleri yüksek Faty-Şamil ikilisinin özverili oyunu takım direncinin kırılmamasını sağladı. John ve Del Valle iki yönlü oyunda hem ofansta hem defansta ciddi katkı koydular. Bursaspor’un ağırlıklı savunmada kaldığı oyunda Kubilay elinden geleni yaptı.

Geçtiğimiz hafta silik oyun ve bazı oyuncuların ortaya koyduğu performansla tribünlerden eleştiri alan Bursaspor, bu kez doğru planlanmış oyun stratejisi ve kadro kurgusuyla elindeki kadroya uygun şablonuyla neler yapabileceği konusunda ümit verdi. 3 puan bayram keyfimizi artırdı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.