Hava Durumu

Artan yayın gelirinin maalesef yeri belli

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2016 01:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 01:01
Rahmetli Başkan Yazıcı’nın bıraktığı ekonomik miras Bursaspor’un gelirleri ile karşılaştırıldığında iyi yönetildiğinde sürdürülebilir borç rakamlarını içeriyordu. Kısa vadeli borçlar 15 milyon, uzun vadeli borçlar 76 milyon, toplam 91 milyon borçluydu Bursaspor.
Kulüplerde uzun vadeli borçlar ağırlıklı olarak futbolcu kontrat süresi alacaklarını kapsadığı için asıl riskli bölüm kısa vadedeki artışlar.
Körüstan döneminde kısa vadeli borçlar 52 milyon artarak 67 milyona, toplam borçlar da 166 milyona ulaştı. Bankalarla 1 kuruş kredi ilişkisi olmayan Bursaspor yüksek miktarda banka kredisi (32 milyon) ile tanıştı.
1,5 yıllık Bölükbaşı döneminde borç artışı ve borç yapısındaki bozulma hızla devam etti. Bursaspor’un ecdat yadigarı Minareliçavuş fabrikalarının satılmasına, oyuncu satışlarından 22 milyon Euro bonservis getirisi elde edilmesine rağmen borçları toplamda 270 milyona ulaştı. İşin asıl vahim kısmı kısa vadede rakam 97 milyon gösterilmesine karşın doğru okunduğunda bu rakamın en az 150 milyon olduğuydu. 
Bursaspor’un 2,5 yıllık Körüstan artı Bölükbaşı yönetimlerinde kısa vadeli borçları 10 kat, toplam borçları da 3 kat arttı. Bursaspor yılda 13-14 milyon faiz yükü altına girdi.
Son derece disiplinli mali yönetim gösteren Başkan Ali Ay, uzun vadeli taksitli (anaparayı da ödeyerek) kredi ile sorunu kökten çözüp 84 aya yayılan ödemelerle Bursaspor’un önünü açacak girişimlerinde son noktada. Digitürk’ün kazandığı yeni naklen yayın ihalesinde ortaya çıkan rakam kulüp gelirlerini %40’ın üzerinde artıracak.
Önümüzdeki yıldan itibaren ortalamada Bursaspor için en az 20 milyon gelir artışı söz konusu.
Bu sevindirici gelir artışının üzücü tarafı 2,5 yılda borca batık hale getirilen kulübün bu parayı 7 yıl boyunca Körüstan ve Bölükbaşı’nın yarattığı borçları ödemek için kullanmak zorunda olduğu!
Kıssadan hisse… Bütün bunlar yeni hazırlanacak tüzükte yönetimlerin daha iyi denetlenebilir hale getirilmesini gerekli kılıyor.
NOT: Mali veriler Bursaspor genel kurullarında verilen resmi bilanço ve gelir tablolarından alınmıştır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.