Hava Durumu

Yeni Yıldırım'da modern dönüşüm

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2017 04:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 04:59

Kim ne derse desin kentsel dönüşüm şehirlerin daha modern hale gelebilmesi için olmazsa olmazların başında gelen bir kavram. Bursa, Türkiye'nin giderek yıldızı parlayan illeri arasında ilk sırada yer alırken, öyle görünüyor ki kentsel dönüşüm projeleriyle de adından söz ettirecek.
Bunun en güzel örneğini dün Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin icraat toplantısında gördük. Her ne kadar kentin batısı Nilüfer'de kentsel dönüşüm projeleri bütün hızıyla sürse de Yıldırım'da modern yapılar önümüzdeki aylar içerisinde yükselecek ve kazanan Bursa olacak.
Başkan Edebali'nin görevdeki 3 yılını değerlendirdiği toplantıda yapılanları ve önümüzdeki 2 yıl içinde hedeflediği projeleri 'Yıldırım'da Altın Çağ Başlıyor' başlığı altında toplamış. Açıkça şunu söylemek gerekirse 6 mahallede birden kentsel dönüşüm gerçekleştirmek hiç de öyle kolay değil.
Arabayatağı, Hacivat, Ulus, Yavuzselim, Çınarönü ve Mevlana mahallelerinde kentsel dönüşüm planına onay alındığının müjdesini veren Başkan Edebali, Yıldırım'da insanların yaşamına uygun alanlar yapılmaz ise tam anlamıyla başarıyı yakalamanın da mümkün olmadığının önemle altını çiziyor.
Başkan Edebali'nin göreve geldikten hemen sonra yapımını kısa süre içerisinde tamamladığı Yıldırım Belediyesi Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi, kentsel dönüşümün ilk işaret fişeği olmuştu. Şimdilerde ise halkla el ele birlik içinde eski binaların yıkılarak modern bir Yıldırım inşa ediliyor.
'İdeal Şehire 100 Adım' başlığı altında vaatlerinin yüzde 70'ini gerçekleştiren Başkan Edebali, bu gelişime ve değişime Yıldırım halkının da destek vererek tanıklık ettiğini belirtiyor. Hizmetlerinde Yıldırım için üretildiği, planlı şehircilik anlayışı ile ilçenin çıtasının gün geçtikçe daha yükseklere çıkacağını göz ardı etmek mümkün değil.
Hem fiziksel hem de sosyal açıdan kapsamlı kentsel dönüşüm projeleri ile Yıldırım'ı geleceğe taşıdıklarını anlatan Başkan Edebali, 750 bine yakın nüfusuyla Yıldırım'da kentsel dönüşümde insanların yaşamına uygun alanlar yapamazsak tam anlamıyla başarıyı yakalamanın da mümkün olmadığını dile getiriyor.
Hepimizin bildiği gibi şehirlerin en başta gelen sorunları arasında birinci sırayı çarpık yapılaşma alıyor. Türkiye'deki deprem gerçeğini de göz ardı etmemiz kesinlikle mümkün değil. Onun için şehirlerin kurtuluşu kentsel dönüşüm projelerinden geçiyor. Dün bir kez daha tanık olduk ki yeni Yıldırım'da güzel şeyler oluyor.

Cemalettin Torun göreve hazır

Tarihi bir referandumu geride bırakan Türkiye'de şimdi gözler 21 Mayıs'ta gerçekleşecek AK Parti kongresine çevrildi. Yeniden genel başkan seçilmesi beklenen Erdoğan'ın partide yapacağı revizyon merakla bekleniyor. AK Parti'nin kritik kalelerinden Bursa'da da nasıl bir yol izleneceği yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Dün basına mensupları ile bir araya gelen AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, yeniden adaylık için yeşil ışık yaktı. "Görev verilirse ilk günkü heyecanla yaparım" diyen Torun, aksi durumda gösterilecek adaya tam destek vereceğini anlattı. Bakalım Bursa'daki siyasi satranç ne sonuçlar verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.