Hava Durumu

Uludağ 400 kilometre öteden yönetilmemeli

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2017 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 07:48

Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezleri arasında yer alan Beyaz Cennet Uludağ'da yaşanan gişe eziyeti bayram tatilinde olan vatandaşları adeta çileden çıkardı.
Uzun tatili fırsat bilerek zirveye çıkmak isteyen yolcuların Milli Park gişelerinde yaşadığı sorun akıllara Ankara ile Bursa arasında yaşanan yetki karmaşasını getirdi.
Bilindiği üzere kanalizasyon ve altyapı yetkisi Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde, üstyapı yetkisi ise Milli Park olması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda bulunuyor.
Büyükşehir Belediyesi kendi yetkilerini en iyi şekilde değerlendirerek bölgeye çok önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Büyükşehir, 50 yıllık teleferik hattını yenileyerek Uludağ Oteller Bölgesi'ne kadar uzattı. Başkan Recep Altepe, zirvenin çehresinin değişimi için Ankara'ya rağmen önemli yatırımlara imza attı.
Beyaz Cennet'te yapılan yeni sosyal tesis, spor sahaları ve salonları ile otopark inşa projeleri bunun açıkça göstergesi.
Bir yandan zirvede yatırım atağı sürerken, diğer taraftan Milli Park gişelerinde yaşanan sorun yetkinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkardı.
Bursa, zirvedeki trafik karmaşasını çözmek için çaba sarf ederken, Ankara; Uludağ'ı 400 kilometre öteden yönetmek istiyor.
Herkes, 'Uludağ'ı tüm dünya tanısın Davos olsun' diyor ama çözüme yönelik adımlar bir türlü yıllardır atılmıyor. Aslında yapılacak iş açıkça ortada.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın oteller bölgesini Milli Park alanından çıkararak, turizm bölgesi ilan etmesi ve ardından imar yetkisinin Büyükşehir'e verilmesi. Uludağ'a çağ atlatır.
Yetki devrinin gerçekleşmemesi en çok sokaktaki vatandaşı etkiliyor. İşte bayram tatilinde yaşanan bu gişe sorunu bunun en önemli göstergesi.
Milli Park gişelerinde 1 kilometreyi bulan trafik yoğunluğunda vatandaşların zirveye çıkabilmek için 45 dakika beklemesi bir yandan tepkilere neden olurken diğer yandan da Uludağ'ın tanıtımı için olumsuz bir etken.
Bunun yanında çileli yolculukta da belirlenen ücret tarifesi vatandaşların tepkisini neden oluyor. Zirveye çıkmak isteyen araç sürücüler şu ücretleri ödüyor: "Motosiklet 8, otomobil 12, minibüs 36, midibüs 60, otobüs ise 96 TL.

•Yeni Yıldırım örnek projelerle atılımda

Geçtiğimiz hafta Bursa'ya çıkarma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Yıldırım'a çağ atlatacak vizyon projelerin mutfağı olarak nitelendirilen Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi'ni inceledi.
Bakan Özhaseki'ye göre dönüşüm üssü Türkiye'ye örnek bir proje. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, göreve gelmesiyle birlikte bir yandan Yeni Yıldırım'ı oluşturmanın mücadelesini verirken diğer taraftan da kentsel dönüşüm yatırımlarına hız verdi.
Dönüşüm konusunda da önemli çalışmalara imza atarak Yıldırım'a çağ atlatacak mega projeleri gün yüzüne çıkardı. Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi, adeta bir dönüşüm üssü haline geldi.
Vatandaşlarla bir araya gelen Edebali, hem projeleri tanıttı, hem de konut sahibi ilçe sakinlerinin dönüşüm konusundaki çekincelerini giderdi. Bunu nasıl mı yaptı?
Sabırla ve özveriyle.
Şimdilerde Bakan Özhaseki'nin desteğini alan Başkan Edebali, öyle görünüyor ki Yıldırım'da çok daha güzel projelere imza atacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.