Hava Durumu

İstanbul Caddesi Maslak gibi olur

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2017 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 08:37

İstanbul Caddesi'nin daha aktif hale gelebilmesi için çalışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor. Yıllardır yeterli ilgiyi görmeyen bölgenin yıldızı hem özel sektör hem de Osmangazi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile parlıyor.
Hiç kuşkusuz son dönemde bölgede yeni düzenlemeler yapılarak caddenin Bursa'ya yakışır hale gelmesi için önemli çalışmalar gerçekleştirildi.
Bir yandan T2 tramvay hattı projesi sürerken diğer taraftan yükselen yapılar caddeye ayrı bir değer kattı. Bursa İş dünyası da rotasını caddeye doğru yöneltti.
Cadde üzerindeki eski yapıların yavaş yavaş dönüşüm içerisinde olduğunu gözlemlemek mümkün. Hilton Oteli, BUTTİM, AS Outlet, Tuana Evleri ve toplu konut projeleri başta olmak üzere özel sektör yatırımları ile bölgenin çıtası daha da yükseğe çıktı.
Ayrıca Özdilek karşısında Bursa'nın en yüksek binası olacak 126 metrelik gökdelenin inşaatı sürüyor. SKY Group'un yatırımı olan gökdelenin 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Muhteşem yapıya Rusya ve Ortadoğu'dan yatırımcılar şimdiden ilgi göstermeye başlamış.
Bunun yanında Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, fuarcılık alanındaki çalışmalarıyla da önemli bir merkez halinde bulunuyor. İstanbul Caddesi üzerindeki TÜYAP Bursa Fuarcılık, yıl içerisinde çok sayıda fuara ev sahipliği yapıyor.
Bunun yanında kamu binaları olan müftülük ve yeni adliye binası inşaatının tamamlanmasıyla bölge 5 yıl içerisinde İstanbul'un Maslak semti gibi olursa hiç şaşırmamak lazım.

-Hangi şerit doğru!

Kent meydanı ile terminal arasını birbirine bağlamak amacıyla projelendirilen T2 tramvay hattında ray döşeme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
Daralan yolda araç kullanan sürücüler hangi şeritten gideceğini bilmiyor. Özellikle Panayır Kavşağı'na gelindiğinde 3 şerit olan yol bir anda 2 şeride düşüyor. Eski garaj yönüne seyahat eden sürücüler de belirli noktalarda aynı tablo ile karşı karşıya kalıyor,
Şerit hatası nedeniyle gün geçmiyor ki güzergahta maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmesin. En merak edilen konu ise kaza sonrası tutulan tutanaklarda kimin hatalı olduğu.
Acaba kaza sürücü kaynaklı mı meydana geliyor, yoksa yol hatasından mı?. Eğer kaza yol hatasından oluşuyorsa (ki öyle görünüyor) yolun kusurlu olduğu tutanakta belirtiliyor mu?

-Korkutan depremler

Ard arda meydana gelen sarsıntılar bir kez daha deprem gerçeğini gözler önüne serdi.
Bursa Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, son günlerde Türkiye'de depremlerin ciddi bir artış gösterdiğinin önemle altını çiziyor.


Bursa'nın 1855 yılında yaşadığı depremi hatırlatan Er, sadece adı bilinen ve özellikleri hakkında detaylı bir çalışmanın bulunmadığı sarsıntının acilen detaylı olarak araştırılması gerektiğini ifade ediyor.
Başkan Er'e göre, kentsel dönüşüm rüzgarının estiği Bursa'da 2 daire parası harcanarak 1855 depremi sismolojik yöntemle tespit edilip Bursa'nın güvenli bir kent haline gelmesi için çaba gösterilebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.