Hava Durumu

İnşaat sektörüne dönüşüm dopingi

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2017 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2017 07:59

Bursa'ya çıkarma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirdeki kentsel dönüşüm yatırımlarına tam not verdi.
Bursa'nın Türkiye'de ayrı bir yere sahip olduğunu verdiği mesajlarla açıkça gösteren Özhaseki, yerel yönetimler tarafından sürdürülen ve projelendirilen yatırımların kente ayrı bir değer kattığına işaret etti.
BTSO'da iş dünyası ile bir araya gelen Bakan Özhaseki, ortak akıl vurgusu yaptı, yeni ufuklara açılmanın şifrelerini sektör temsilcilerine anlattı.
İnşaat sektörü temsilcilerine kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu ifade eden Özhaseki, bir anlamda Türkiye genelinde başlatılan dönüşüm rüzgarında yeni ufuklara açılmanın ilk işaret fişeğini bakanlık olarak kendilerinin fırlattığını ortak akılla yeni ufukları sektör temsilcilerin keşfetmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu düşünüldüğünde kentsel dönüşümle yapı stoklarının yenilenmesi gerçekten zorunlu bir hal alıyor.
Ülkemizde son yüzyılda 6 ve üzerindeki deprem sayısı 56. Can kaybı ise 83 bin. Bu hiç küçümsenecek bir rakam değil.
Hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin başlattığı dönüşüm seferberliği aynı hızla yol almalı. Çünkü, giden can bir daha geri gelmiyor.
Yapı stoklarının yenilenmesinde sektör temsilcilerine de büyük görevler düşüyor. Bir yandan eski konutlar yenilenirken, diğer yandan oluşan deprem tehdidi akıllı ve kimlikli şehirlerin inşa edilmesine fırsat tanıyor.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay'a göre Bursa, inşaat sektöründe en hareketli şehirler arasında yer alıyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa, inşaat alanında yapılan yatırımlarla sektörde liderlik koltuğuna oturabilir.
Başkan İbrahim Burkay'dan edindiğimiz bilgiye göre, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 38 bin 500 üyesinin yaklaşık 8 bini inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor.

►AK Parti'de değişim başladı, süreç işliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın, 'metal yorgunluğu' uyarısının ardından AK Parti'deki değişim ülke genelinde sürüyor.
Cemalettin Torun'un görevi bırakmasının ardından günlerdir süren bekleyişin ardından Bursa AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman oldu.
Siyasette taşları yerinden oynatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sürpriz hamlesinin ardından şimdi gözler yeni il başkanının gerçekleştireceği icraatlarda.
Kolları sıvayan ve göreve hızlı başlayan Salman, öyle görünüyor ki Bursa'da önemli işlere imza atacak.
Ayhan Salman'a ziyaretçi akını sürerken Başkan Salman, bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi de ağırladı.
AK Parti'nin 3 önemli isminin buluşması bir güç birliğine dönüşürken, verilen mesajlar da önümüzdeki günlerde omuz omuza bir siyaset yapılacağının göstergesi.
Tüm bunlar yaşanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çizdiği yeni yol haritası ve AK Parti'deki değişimin 2017 sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.
2019'a emin adımlarla ilerleyen AK Parti'de gerçekleşen bu yeni yapılanma ve dizayn yeni birçok değişime işaret.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.