Hava Durumu

Bursa'nın sorunları Valiliğin takibinde

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2017 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2017 08:34

Türkiye'nin en güzel kentleri arasında yer alan Bursa, kim ne derse desin, hem farklı hem de marka bir şehir.
Bunu, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün düzenlediği basın toplantısında bir kez daha anladım.
Basın mensupları ile bir araya gelen Vali Küçük, kısa bir sunum konuşmasının ardından sözü medya çalışanlarına verdi.
'Siz sorun, ben anlatayım' diyerek farklılığını açıkça bir kez daha ortaya koydu.
Gazeteciler, kentte yaşadıkları sorunları anlattı, Vali Küçük, dinledi ve not aldı. Bazı soruları anında telefon görüşmesi yaparak jet hızıyla yanıtladı.
Başta FETÖ ile mücadele olmak üzere eğitim, ulaşım, sağlık yatırımları, çevre, Uludağ, uyuşturucuyla savaş, sanayileşme, kentsel dönüşüm ve Suriyeli mülteci başlıkları toplantının gündemini belirleyen konular oldu.
Depreme dayanıklı olmayan 16 okulun yıkılacağını ve yerine yenilerinin yapılacağını hatırlatan Vali Küçük, 'Yıkın dediler biz de yıktık. 2 yıl önce bakanlığa yazı gönderilmiş. Çocukları o okullara sokmak cinayettir' dedi.
Gerçekten de öyle; Hiç kimse çocuğunun çürük bir binada eğitim görmesini istemez. Alınan yıkım kararı olası bir depremde bir facianın açıkça önüne geçmektir.
Eğitim yatırımlarına da değinen Vali Küçük, Bursa'da bu yıl içinde 50, 2018'de ise 135 okulun kente kazandırılacağının müjdesini verdi.
Sokaktaki vatandaşın en önemli gündem maddesi olan ulaşım sorunu da değinen Vali Küçük, bir dizi talimatlar verdiğini anlattı.
Trafik sorununun çözümü için emniyetten bir rapor gelecek. Şehirdeki polis sayısı artırılacak ve 573 yeni MOBESE devreye alınacak. Şu an kentte bin 500 polis açığı bulunuyor bu kısa süre içinde çözüme kavuşacak.
Bazı güzergahların 3 geliş 2 gidiş olması, park alanları oluşturulması ve tıkanan yollara yapılacak yeni düzenlemelerle trafik akışının sağlanması hedefleniyor.
Vali Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yatırım listesinde yer alan Yıldırım'a metro projesine tam destek veriyor. Ulaşımın yerin altına girmesi gerektiğine vurgu yapıyor ve bu konuda Hükümet'in desteğinin şart olduğunu belirtiyor.

Uyuşturucuya karşı mücadele sürecek

Bursa'da uyuşturucuya karşı amansız bir mücadele verildiğini, zehir tacirlerine emniyet güçlerinin darbe üzerine darbe indirdiğini ifade eden Küçük, kararlı bir şekilde çetelerin kökünün kazınacağını anlattı.
Emniyet güçlerini zehir tacirlerine yönelik operasyonları sürerken ailelere de büyük görevler düşüyor.
Bilindiği üzere yeni eğitim ve öğretim yılı önümüzdeki hafta başlayacak. Aileler çocuklarını takip altında tutmalı ve toplumu tehdit eden bu illetten uzak kalmasını sağlamalı.
Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre, sevgisiz kalan anne baba ilgisi görmeyen çocuk uyuşturucuya daha çabuk yöneliyor.
Bursa Valisi İzzettin Küçük, Batı ülkelerinin uyuşturucu ile mücadelede savaşı kaybettiğini, Türkiye'nin gençliğe yönelik projelerle sorunu aşacağına inanıyor.
Bu kapsamda Bursa'da çok önemli projeler yürütülüyor. Kente kısa süre içerisinde 4 yeni yaşam ve rehabilitasyon merkezi kurulacak. Orhaneli'ndeki İnsanlık Köyü Projesi de bunlardan sadece bir tanesi.
Projenin amacı uyuşturucu batağına düşen kişinin bundan tamamen kurtulması...
Yapılan araştırmalara göre, AMATEM'de tedavi gören bir madde bağımlısı normal hayata döndükten bir süre sonra yeniden uyuşturucu kullanmaya başlıyor. Bu oran ise yüzde 80.
Sorunu kökten çözmeyi hedefleyen Vali Küçük, İnsanlık Köyü Projesi ile batağa düşen gençlere umut ışığı olmuş durumda.
Nasıl mı?
Madde bağımlısı bir kişi köyde en az 3 ay kalacak. Burada meslek öğrenip iş güç sahibi olacak. Savaşı kazanan birey topluma faydalı bir insan olacak. Zaten bu yüzden köyün adı, İnsanlık Köyü...
Sohbet havasında süren ve keyif veren buluşmada Vali Küçük, FETÖ ile mücadelenin kararlı bir şekilde sürdüğünü de söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.