Hava Durumu

Bursa'da yeşili ne kadar koruyoruz?

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2017 06:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2017 06:44

5 Haziran, 1973 yılından beri "Dünya Çevre Günü" olarak kutlanıyor. Bu tarihi çevre katliamlarını savunma günü olarak tanımlamak çok doğru olur.
Dünyanın karşı karşıya kaldığı en hayati toplumsal ve ekonomik meselelerin başında çevrenin korunma bilinci yer alıyor.
Ancak, insanoğlu inadına plansız kentleşme ve tarım alanlarını heba ederek gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmanın önünü kesiyor.
'Yeşil Bursa' adı ile özdeşleşen Bursa'da yeşili ne kadar koruyoruz. Çarpık yapılaşma ve tarım alanlarına yapılan birbirinden modern inşaatlar açıkçası doğaya ve çevreye sahip çıkmadığımızın bir göstergesi.
Tek amaçları rant olanların Çevre Günü'nden bir şey anlamaları pek tabii mümkün değil. Doğasıyla, ovasıyla, yeşiliyle bir dünya mirası olan Bursa, rant severler yüzünden kirletilmeye ve katledilmeye devam ediyor.
Bursa'nın ciğeri olan Uludağ'a sahip çıkalım. Tarım alanlarımızın ve kıyılarımızın yok olmasına müsaade etmeyelim. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir Bursa bırakmak için kentimize sahip çıkalım.
Toprağın ve suyun bir rant aracı olarak görülmeye başladığı an her şeyimizi kaybetmiş oluruz. Onun için iş işten geçmeden Yeşil Bursa'ya sahip çıkalım ve katledilmesine asla izin vermeyim.

Ata Bulvarı'na Mestanlı imzası

Bursa'da 2002 yılında kurulan Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği binasının temeli Ata Bulvarı'nda atıldı.
Mestanlı Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Hasan Öztürk, sosyal tesisin kopmakta olan hemşehri bağlarını daha da güçlendireceğine vurgu yaptı.
Temeli atılan tesis sosyal ve kültürel buluşmalara ev sahipliği yapacak. Balkan camiasının buluşma noktası olacak tesisin kısa süre içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Şehitlerin isimleri anıtta yaşatılacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların isimlerini "15 Temmuz Şehitleri Anıtı" ile ölümsüzleştiriyor.
Türkiye'nin demokrasi tarihine geçen bir direnişin sergilendiği 15 Temmuz gecesinde şehit düşen 249 kahramanın isimleri 107 ton ağırlığındaki anıtla yaşatılacak.
BTSO'nun Yeniceabat'taki eğitim külliyesinde bulunan anıt son düzenlemelerin tamamlanmasının ardından 15 Temmuz'un yıldönümünde açılacak.

Fuarlar kenti Bursa

Bursa, İstanbul'un ardından en fazla fuar düzenlenen kentlerin başında yer alıyor. Sektördeki 16 yıllık deneyimi ile başarılı bir süreci geride bırakan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş öyle görünüyor ki yıl içinde de yine adından söz ettirecek.
Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü'nün,yılın ikinci yarısı için de hedefi oldukça yüksek tuttuğunu gözlemliyoruz.
Bursa'da yıl sonuna kadar gerçekleşecek 16 fuar projesi ile 50 ülkeden 2 bin 200 firma ve firma temsilciliğinin, 80 ülkeden 800 bine yakın ziyaretçiyi katılımcı firmalar ile buluşturması hedefleniyor.
Bu arada önemli bir not Tüyap Bursa, geçen yıl ziyaretçi sayısını yüzde 36, ziyaretçi ülkeler sayısını ise yüzde 18 artırmış. Bu yılın ikinci yarısı 5-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Junioshow Fuarı ile start alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.