Hava Durumu

Başkan Altepe ezber bozacak

Yazının Giriş Tarihi: 25.05.2017 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 07:09

Bursa'da bir gelenek haline gelen yerel yönetimlerin icraat toplantıları farklı sunumlar ile karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde ilk önce Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, basınla buluşmuş ve WhatsApp üzerinden gazetecileri davet etmişti. Basın toplantısının ana gündemi ise referandum olmuş 'Tek başına olmaz' sloganı ön plana çıkmıştı.
Hatırlanacağı gibi, gazetecilerin ikinci buluşma adresi Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin daveti oldu. Yıldırım'da inşa edilen kentsel dönüşüm üssünde gerçekleşen icraat buluşmasına kentsel dönüşüm projeleri damga vurdu. Şimdi gözler Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de.
Büyükşehir Belediyesi bu yılki basınla buluşma toplantısında farklı bir yol haritası belirledi. Toptan icraat anlatımı yerine projelerin tek tek tanıtımı yapılacak. Basınla buluşma toplantılarında yıl içinde gerçekleşen projelerin tanıtımı bilindiği üzere saatlerce sürüyor.
Ezber bozan Başkan Recep Altepe, kentte gerçekleşen ve yapılması planlanan yatırımları düzenleyeceği basın buluşmaları ile kamuoyuna duyuracak. Bunun ilk örneği 'Tarım' başlığı adı altında geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti.
Artık, İnegöl ya da Orhangazi'de yapılacak bir projenin yerinde tanıtımı yapılacak. Başkan Recep Altepe'nin önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek basınla buluşma toplantısının gündem maddesi ise 'Ulaşım' olacak. Yaşanan trafik yoğunluğunun aşılabilmesi için ulaşım yatırımları Bursa kamuoyuna duyurulacak.

Zehir tacirlerine asla geçit yok!

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın uyuşturucu tacirleriyle amansız mücadelesi hız kesmeden sürüyor. Emniyet güçleri gerçekleştirdikleri operasyonlarla önemli başarılara imza atıyor. Sürdürülen operasyonlarla zehir tacirlerine darbe üzerine darbe indiriliyor. Bursa ve ilçelerinde bir ay süresince yapılan uygulama ve uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen satıcı ve kullanıcı 45 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sadağı Kanyonu konuklarını bekliyor

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, 13 yıl içinde gerçekleştirdiği projelerini yarın kamuoyu ile paylaşacak. Sönmez Medya'yı ziyaret eden Tatlıoğlu, alışılmışın dışında bir ev sahipliğine hazırlandığını anlattı. Farklı bir sunum ile Sadağı Kanyonu'nda düzenlenecek toplantıda öyle görünüyor ki dağ ilçesi Orhaneli'nin yıldızının turizmle parlaması hedefleniyor. Muhteşem doğası, sevimli insanları ile göz dolduran ilçe, özellikle hafta sonları tercih edilecek bir yer.

Bursa'ya muhteşem eser

Bursa, 'Sağlık Tarihi Kitabı' ile bir kez daha Türkiye'ye örnek bir şehir olduğunu kanıtladı. Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın sağlık tarihini de kitaplaştırarak kent belgeliğine kazandırdı.
CHP Bursa Milletvekili Op. Dr. Ceyhun İrgil'in kaleme aldığı ve fikir öncülüğünü yaptığı Bursa'nın Sağlık Tarihi Kitabı' Bursa'nın sağlık tarihini antik dönemden başlayarak günümüze kadar ele alıyor.

7 yıl süren çalışma sonrası ortaya çıkan kitap Türkiye'de kent tarihiyle ilgili yazılmış en büyük ve kapsamlı çalışma. Muhteşem eserin gelecek nesillere büyük ışık tutması hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.