Hava Durumu

Yılmaz, Mollaarap sakinleriyle buluştu

Yazının Giriş Tarihi: 05.07.2019 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.07.2019 08:04

Son bir iki yıldır toprak kayması nedeniyle Bursa gündemini meşgul eden konulardan biri de Yıldırım İlçesi'nde Molla- rap Bölgesi.
Bölgenin riskli alan ilan edilmesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili detayları daha önce kaleme almıştık.
Gelinen nokta ile ilgili olarak salı günü Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bölge halkıyla Yıldırım Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü salonunda buluştu. Önce gelinen noktayı anlattı.
Ardından kendisine sorulan cevaplara yanıt verdi.
Sonrasında ise tahliye edilmeyen evler için tahliye edilmesini rica etti. Kira yardımlarının devam edeceğini de vurgulayan Yılmaz ayrıca devam eden çalışmanın sonucuna göre bölge ile nasıl bir tasarrufta bulunulacağını ilerleyen günlerde belli olacağının da üzerine basa basa vurguladı.
Konuşmalardan anladığımız kadarıyla evlerini tahliye etmeyenlerin en kısa sürede evlerini tahliye etmesi istenecek.
Muhtemelen ardından bölge ya kısmen ya da tamamen riskli alan ilan edilebilir veya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilebilir.
Bunların hepsi ihtimal dahilinde...
Biz de süreci takip etmeye devam edelim...

ESGİN'DEN SPOR YATIRIMLARINA SIKI TAKİP

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in Ankara'da bulunduğu süre zarfında gerek bürokraside gerekse bakanlık düzeyinde yapmış olduğu çalışmaları dikkatle takip ediyoruz.
Esgin bu bağlamda hafta içinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile TBMM'de görüşme fırsatını yakaladı.
Ama öncesinde şunu net ifade etmek gerekiyor.
Sporda altyapı oldukça önemli.
Keza bugün birçok spor dalında yurtdışından transfer ettiğimiz sporculara ödenen milyonlarca doların yüzde biri altyapıya harcansa Türkiye sporcu ithal eden değil, ihraç eden ülke olur.
Gelelim tekrar görüşmeye;
Esgin ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu arasındaki görüşmede devam eden spor yatırımlarından tutun, yeni yapılacak spor yatırımlarına kadar bir çok konuya değinildi.
Özellikle son 7 yılda Bursa'ya yapılan spor tesisi yatırımının 500 milyon TL'yi aştığı Kasapoğlu tarafından Esgin'e ifade edilmiş.
Görüşmede Esgin, özellikle Karacabey Uluabat Sentetik Zeminli Futbol Sahası Yapımı,
Yine Karacabey Öğretmenler Parkı içerisindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca planlanan spor tesislerini
Mustafakemalpaşa Gençlik Merkezi İkmal İnşaatı, Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri Yapım İşi ve Mustafakemalpaşa 250 kişilik Yurt Projesi'nin inşaatının tamamlanması için 20 milyon TL kaynak ihtiyacını Bakan Kasapoğlu'na anlatmış Esgin.
Bunun yanı sıra inşaatı devam eden,
Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu, Yıldırım (Karapınar)Gençlik Merkezi , Gürsu Gençlik Merkezi, Yıldırım Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi ve Cimnastik Salonu ile ilgili de ihtiyaç duyulan yaklaşık 18 milyon 500 bin TL destek istemiş Esgin.

BİLMEYENLERE HATIRLATALIM!

Toplu taşıma araçları günlük hayatımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle son zamanlarda gerek hafif raylı sistem, gerekse minibüs ve otobüslerde saygısızlıklar had safhaya çıkmış durumda.
İnsanlıktan nasibini almamış saygısızlar oturuyor.
Yaşlılar, engelliler ayakta duruyor.
Yazık!
Bunlar yetmezmiş gibi bazı kendini bilmezler toplu taşıma araçlarına iniş ve binişlerde nasıl hareket edileceğini de bilmiyor ya da bilmezlikten geliyor.
Bir kez daha hatırlatalım...
Özellikle hafif raylı sistem, metro ve tramvay gibi araçlarda önce inenlere yol verilir. İnişler tamamlandıktan sonra, toplu taşıma araçlarına binilir...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.