Hava Durumu

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ın hedefleri

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 08:13

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programında Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın konuğumuz oldu.
31 Mart Yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın MHP'den aday olarak seçimlere giren Davut Aydın belediye başkanlığını kazandı.
Aslında bu sadece basit bir seçim kazanımı değil.
Misal Aydın;
Uzun yıllar memur olarak çalıştığı belediyeye başkan olmuştu. Görevi teslim aldığı belediye başkanı Süleyman Çelik ise meclis üyesi oldu.
Karşısında aday olan isimlerin geçmişte MHP'den aday olan isimler olması açısından da oldukça ilginçti.
Öte yandan MHP açısından değerlendirdiğimizde ise Bursa'da uzun yıllar sonra kazandığı beşinci belediye oldu. MHP önceki yıllarda Gürsu, Orhaneli, İznik ve Ovaakça'da belediye başkanlığını kazanmıştı.
Şimdi MHP açısından bakınca beşinci belediye Yenişehir oldu.

Programda konuştuğumuz Aydın, Yenişehir'in merkezi hükümetten beklediği yatırımları sıraladı
Onlar sırasıyla Yenişehir- Bilecik arasında yolun yapımının gerçekleşmesi. Diğeri otomotiv test merkezinin bitirilmesi, bir diğeri de YHT ile ilgili gelişme...
Özellikle Bilecik ile Yenişehir etabının Bilecik kısmındaki yolun düzenlenmesi ile Yenişehir'e olumlu etki yapacağını düşünüyor.
Konuyu Cumhur İttifakı milletvekillerine anlatan Aydın olumlu bir sonuç almış. İnşallah bu yol bitecek diyor.
Öte yandan Aydın, benim iki il başkanım,iki ilçe başkanım, iki genel başkanım, 13 milletvekilim var diyerek vurgu yapması da dikkatlerden kaçmadı.
HHH
Yenişehir Belediye Başkanı Aydın, özellikle önem verdiği projeler içinde insana dokunan bakıma muhtaç yaşlı ve engelli hemşehrilerinin evde temizlik ve bakım hizmetlerini fazlasıyla önemsiyor.
Yenişehir genelinde 196 yaşlıya bu bağlamda hizmet veriyormuş.
Yine önümüzdeki sene lise ve üniversiteye hazırlık kursu açmak bir başka hedefi. Yine çocuk parklarını MOBESE ile izlenmesi, ev kadınlarının el emekleriyle yapılacak ürünler için açılacak marketi de Aydın fazlasıyla önemsiyor.
Bunun yanı sıra Yenişehir'in Osmanlı'nın ilk başkenti olduğunu da ulusal ve uluslararası alanda duyurmaya yönelik çalışmaları olacakmış.
Bu sene geçekleşecek biber festivalinde açık alanda küçükbaş hayvan fuarcılığı da Aydın'ın projelerinden.
HHH
Aydın'ın sosyal projelerinden biri de ilçede öğrenim gören üniversite öğrencilerine ramazan ayı boyunca iftar vermesi.
Hatta iftar yemeklerini eve göndermesi . Bu hizmetimi başkanlığım boyunca sürdüreceğim diyor Aydın.
Aydın, ilçede yapacağı hizmetler noktasında ise ilçe girişlerini düzenleyeceğini yine ilçenin turizm potansiyelini harekete geçirmek istiyor. Bu konuda Yarhisar'ı turizm köyü projesi kapsamında değerlendirmek istiyor. Burada en önemli projelerinin içinde ise bungalow tipi evler var. Öte yandan günü birlik piknik için Kozdere Mesire Alanı'nın düzenlenmesi var. Bir başka projesi düğün salonu projesi.
Bu proje bittiğinde fiyatlar piyasanın yüzde elli en az altında olacak diyor gerçek ihtiyaç sahiplerinden de para alınmayacak diye ekranlarımızdan açıkladı Başkan Aydın.
Yaklaşık 50 dakika boyunca sohbet ettiğimiz Aydın oldukça heyecanlı, hizmet etmek istiyor. Biz de kendisine başarılar diliyoruz.

AK PARTİ OSMANGAZİ GENÇLİK'TEN OSMANGAZİ SÖZLÜĞÜ

AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Hakan Köprülüoğulları yapmış olduğu projelerle dikkatleri üzerine çekiyor. Şimdi de oldukça farklı bir proje yapımı için çalışıyor. O çalışmanın adı Osmangazi Sözlüğü. Bu sözlükte Osmangazi'ye dair her şey olacak diyor. Çalışmalar tamamlanmak üzere önümüzdeki günlerde basımını yaparak dağıtımını gerçekleştireceklermiş. Bizler de eline sağlık diyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.